Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

Hun kan se ham stå ovre ved colaerne. Drømmeprinsen. Hun har længe været vild med ham, og nu står han spillevende foran hende. Hun træder sig over fødderne og ved i lang tid ikke, hvad hun skal gøre af sig selv.
"Hej..." Får hun nervøst fremstammet. Hendes stemme har en underlig klang.
"Jamen, hej." Siger han overrasket. "Jeg havde ikke lige regnet med at se dig her. Er du ude for at handle ind til weekenden?" Spørger han med et selvsikkert blik i øjnene og et smil på læben.
"Ja, jeg kommer lige fra skolen. Det har godt nok været en hård dag i dag, synes du ikke? Vi har virkelig travlt lige for tiden!"
"Jo, men sådan er skolen jo..." Siger han, og der bliver en lille pause, før han forsætter: "Kommer du tit her? Jeg har aldrig set dig før i Brugsen. Jeg troede slet ikke, at du boede i nærheden. Bor du ikke langt udenfor byen?"
"Jo, men... Jeg tænkte, at jeg lige ville handle ind på vejen hjem, og da jeg så dig, tænkte jeg, at jeg lige ville sige hej."
Det var løgn. Hun havde fulgt efter ham, da de fik fri fra skole.
"Okay. Har du fået lavet skoleprojektet, endnu?"
"Nej... Jeg har ikke nået det. Jeg synes, at der har været så mange andre lektier at tage sig af."
"Ja, det er også rigtigt. Der er heller ikke længe til sommerferien. Det bliver mærkeligt... Ikke at skulle gå i skole mere. Hvad skal du bagefter 9. klasse?"
"Jeg ved det ikke endnu. Jeg overvejer at tage 10. klasse, måske med linjefag."
"Nå, spændende. Hvilket linjefag, overvejer du så?"
"Jeg tænkte på at tage teater som linjefag."
"Det er også rigtigt. Du har altid været interesseret i teater, er det ikke rigtigt?"
"Jo, det har jeg..."
"Nå, men jeg må smutte. Jeg skal skynde mig hjem, for jeg har lovet at hente min lillebror fra børnehaven. Men du må have det godt. Vi ses jo i morgen."
"Ja, det gør vi." Siger hun og ærgrer sig.
Hvis hun dog bare havde modet til at invitere ham på en cola.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ovre ved colaerne er publiceret 22/02-2016 16:49 af Sarah Emilie Sloth Thorup (SarahEmilie) under skriveøvelsen Replikker.
Version 6 - 23/02-2016 22:54
Besvarelsen er på 355 ord og lix-tallet er 16.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Maria Fuhlendorff (Fugl)
Hej (igen),

Jeg er vild med din måde at beskrive stemningen. Man forstår hurtigt, hvad det hele drejer sig om, og man kan virkelig mærke den lidt akavede måde, hun griber hele situationen an. Mega fedt! Derudover vil jeg sige, at din slutning er helt perfekt. Super lækker måde at runde det hele af på, hvor du vender tilbage til colaen og får opsummeret alt det, der lige er sket! Dit sprog er flydende og har et fedt flow.

Hvis jeg skal komme med noget konstruktivt, vil jeg nok sige, at det ville være en idé at dele teksten op i afsnit. Især hver gang, en ny person snakker. Det vil gøre teksten nemmere at holde styr på og læse, så man ikke skal sidde og tælle sig frem til hvis tur, det er, til at tale, hehe.
Men ellers: Superlækker tekst!

Hilsen Fugl :)
4 år siden
4 år siden
#2 Sys Høj (Forårsglad)
Har hun måske næste gang ;-)
4 år siden
4 år siden
#3 Bella Donalson (Belladonnaen)
En rigtig god beskrivelse af en hverdagssituation. Jeg følte det næsten som om jeg også stod ved colaerne og lyttede.
Venlig hilsen Bella
4 år siden
4 år siden
#4 Mathiilde
Enig med de andre :-) Rigtig fin historie med en god slutning. Flot sprog.
4 år siden