Vendepunktet

Opgavebeskrivelse

En historie er ofte bygget op omkring et vendepunkt, som skal holde læserens opmærksomhed fanget. Et vendepunkt i en tekst må meget gerne overraske og uden et eller flere vendepunkter bliver en historie let kedelig og forudsigelig. Skriv en fiktiv tekst, som indeholder mindst ét vendepunkt. Der skal være en hovedperson i teksten. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Æbleskroget lå på jorden. Der var stadigvæk lidt tilbage på Æblet. Kun lidt, ikke meget.
Pigen kiggede på Æbleskroget med store øjne der tiggede af sult. Hun var ikke underernæret eller fattig. Der var stadigvæk mad i maven efter frokosten, og hun havde pænt tøj på.
Men hun gik ikke videre. Hendes blik blev på Æblet. Hvorfor? Hun vidste det ikke. Men det lå lige der... lige midt på fortovet.
Hun forstilede sig personen, der før havde været ejeren af Æblet:
Det var en mand. Han var på vej ned til boghandleren, mens han tog store bider af Æblet. Han sugede saften fra Æblet til sig, resten løb ned ad hagen. Æblet blev mindre og mindre, og hans bider blev større og større. I hans grådige spisning, kom han til at spise noget af Æblekernehuset. Han smid resten af Æblet ned på fortovet, i foragt over Æblekernernes smag. Resten af Æblet måtte ligge på fortovet, forladt og ensom.

Æbleskrogets kød var brunt og blødt. Skrællet var stift, og var ved at falde af. Man kunne se ind til kernerne. Deres beskyttende hus var væk.
Pigen kiggede stadigvæk på Æblet. Hendes tænder løb i vand, og savlen løb langsomt ned ad hagen.
Hun bøjede sig ned, bare for at se lidt nærmere på det. Hun snublede, og tog fra med hænderne. Æbleskroget lå lige foran hende. Med skidtet fra fortovet tog hun fat om Æbleskroget. Æblet var fyldt med skidt og snavs fra jorden. Men alligevel tog hun forsigtig en bid. Denne ene lille bid var starten på et kaos.
Hun bed grådigt af det beskidte æble. Bid efter bid, kværnede hun æblet ned. Hun var som et vildt dyr, der aldrig før havde spist. Slev kernehuset blev spist i store og veltilfredse bider. Da æblet var væk, var hendes ansigt fyldt med jord, savl og æblesnask.
Pigen rejste sig op fra fortovet. Hun tog en serviet op fra sin lomme, og tørrede sig om munden.
Pigen gik videre. Hun forsvandt fra gaden.

Næste dag var manden på vej ned til boghandleren. I hans hånd holdte han et æble. Igen bed han store stykker af æblet, så saften løb ned af hagen.
Han var altid alene på denne gade, det gav ham muligheden, for at spise som han ville.
Kernehuset dukkede op, og Æbleskroget blev igen smidt på fortovet.
Han undrede sig aldrig over, hvorfor hans æbleskrog altid forsvandt på mystisk vis. Det kunne være alt muligt: Skraldemænd, samfundstjeneste, og sågar beboerne.
Men han så ikke pigen, der gemte sig nogle få meter bag ham. Han så hende aldrig, på hans daglige tur til boghandlen. Han gik videre, og forsvandt fra gadebilledet.
Pigen pilede stille hen mod fortovet. Med stor lyst så hun ned. Æbleskroget lå på jorden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Æbleskroget er publiceret 28/02-2016 20:43 af Katrine Steenberg under skriveøvelsen Vendepunktet.
Version 1 - 28/02-2016 20:43
Besvarelsen er på 457 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Vagn F. S. Ejegam (Nesnerøs)
Hvor er det fedt. Klikker af grin for mig selv på jobbet. De andre kigger lidt :)
Tak for en herlig tekst.
5 år siden
5 år siden
#2 Anni Idorn
Jeg mærker både lysten til æblet, det er beskrevet så man er med, og samtidig det ulækre ækle ved situationen. ( minder mig i øvrigt om da jeg var barn (3-4 år).
Min storesøster fulgte mig i børnehave og havde sit hyrmed at afholde mig fra at tygge færdigt på de tyggegummiklumper der lå overalt ( Nørrebro 1951 ca. tyggegummi var noget særligt).Det er godt og levende beskrevet.
5 år siden