Katastrofens evige øjeblik

Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

I dag døde min søster.
Og det eneste min krop opfatter nu, er at glasset falder langsomt og uendeligt ud af hånden mod den overflade, mine fødder ikke længere føler som fast. Øjeblikket, der varer præcist så langt som hendes liv, styrer roligt mod den gyngende afgrund, mens jeg passivt stirrer på den uundgåelige kollision mellem rødvin og plankegulv, i latterligt håb om at kunne standse tiden. Jeg leder febrilsk efter glemte husmoderråd bagerst i hukommelsen; er det danskvand, sulfo, bagepulver, der kan redde situationen?
Tyngdekraften laver de værste ulykker. Forbandede naturkræfter.
Det kommer til at efterlade en grim plet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Katastrofens evige øjeblik er publiceret 23/04-2016 18:47 af Elisabet Aline under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 23/04-2016 18:47
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 René Laurs Foged (DOMINUS-DK)
Jeg synes din drabble er enormt godt og spændende sammensat.

Jeg tænker årsag /virkning.
Det totale menneskelige kollaps er nært forestående. ...alligevel prøver vores hovedperson at lede efter normalitet bagerst i hjernens afkroge.

Kanon skrevet. Jeg er vild med det.
3 år siden
3 år siden
#2 Rask
Alt går jo virkelig i stå, når katastrofen rammer, man tror det ikke, men verden fortsætter sin normale gang.
Virkelig godt skrevet. Og jeg føler, du kommer rundt i alle hjørner, selvom teksten ikke er lang.
Jeg kan virkelig godt lide det.
3 år siden
3 år siden
#3 Kåemer Asmussen (Kåemer)
Meget fint digt - for det må man kalde det - om det sekund da det utænkelige sker, og tanken viger tilbage fra det ubærlige og pendler over på et ligegyldigt problem.

Kåemer
3 år siden
3 år siden
#4 Zakarias Suviér (Zakarias)
Hej Elisabet,
En vildt god besvarelse af drabble-øvelsen. Utroligt flot spil mellem to katastrofer, og flot metaforisk afslutning med den efterladte plet på gulvet såvel som sjælen. Tak for en god læseoplevelse

Mvh Zakarias
3 år siden
3 år siden
#5 Cacteui
Der ligger så mange små symboler og metaforer gemt i denne korte tekst. Jo flere gange, jeg læser den, jo flere små ting opdager jeg. En rammende beskrivelse af katastrofen i et menneske, der lige har modtaget den forfærdelige nyhed. Godt skrevet! :)
3 år siden
3 år siden
#6 A. Lene Smidt
Fint digt.
3 år siden