55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

"Kender du Birger?

"Hmm... siger mig ikke noget?

"Du ved... slagter Birger?

"Nåh...ham med maven?

"Ja præcis. Jeg mødte ham ved brugsen".

"Men...han er da ikke slagter er han?"

"Nej han er bibliotekar. Men han er den bedste i byen til at forme bøffer".

"Jeg ser...det giver vel egentligt meget god mening".

Skriv kommentar

Besvarelsen Slagter Birger er publiceret 21/05-2016 04:04 af Tommy Skovby Mikkelsen (timmytommy) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 21/05-2016 04:04
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 15.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 A. Lene Smidt
Din besvarelse er nærmest udformet som en vittighed. Pointen med at forme bøffer / god mening forstår jeg ikke helt. Men det er måske netop pointen? Det er egentlig en meget veloplagt i dialog. Men givet de få ord til rådighed, undrer det mig, at det skal nævnes, at Birger blev mødt i Brugsen. Det synes uden relevans for historien. Jeg håber kritikken bliver opfattet konstruktivt, men som jeg ser det er der noget uforløst over denne tekst eller også er der en idé, som ikke bliver foldet ud tydeligt nok.
5 år siden
5 år siden
#2 Alf Fills
Okay tekst Tommy. Men er det virkelig meningen at man ikke hører nogle navne på dem der taler?
Udover det, så lyder titlen på nogle måder brutal, og på nogle måder komisk.
5 år siden
5 år siden
#3 Kemo
Den er da meget vittig :) Synes især den sidste linje er ret spøjs på den gode måde, som om man lige selv skal tænke sig til hvorfor det giver god mening, og så fortsætter historien jo inde i ens eget hoved - det synes jeg er meget sjovt. Det er også meget finurligt at der netop ikke er navne på personerne i dialogen, så man kunne egentlig bare forestille sig, at det bare var én enkelt person, der havde en skør samtale med sig selv. haha, det er vist også noget, der får fantasien til at flyde...
5 år siden
5 år siden
#4 Bella Donalson (Belladonnaen)
Goddag mand økseskaft
5 år siden