Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

Gry tog en dyb indånding og kiggede ned på sin 5-årige. "Lad nu vær' med det tiggeri, William. Ingen slik eller chokolade, har jeg sagt. "
Det havde været en lang dag, og hun havde en dundrende hovedpine. 2-årige Bella sad i indkøbsvognen og sov med sutten i munden.
"Åhh moar, må jeg ikke nok? " William pillede ved papiret og kiggede op på hende med bedende øjne "Jeg ælsker sår'n den her".
"Nej, blev der sagt. Læg den tilbage. Nu. "
"Nej". William lavede trutmund og stirrede vredt på hende, men hun fastholdt hans blik "Jeg vil ikke diskutere det. Basta", sagde hun.
"Men jeg VIL ha den". Han stampede i gulvet. "Jeg vil, jeg vil, jeg vil".
"Hold nu op med det pjat. Kom her med den. " Gry rakte ud efter chokoladen, men William sprang om bag et tårn med ketchupflasker.
"Kom tilbage William, råbte hun, men han var som sunket i jorden. Hun strøg træt en hårtjavs væk fra panden og sukkede opgivende. Eller også kan vi da bare mødes derhjemme. Trækker du rødvinen op, mens jeg hviler mig lidt på sofaen?
Oppe i indkøbsvognen var Bella vågnet og sad uroligt på en ble, der temmelig sikkert trængte til at blive skiftet.
"Sjlade", sagde hun og smed sutten på gulvet.
"Nej ikke noget chokolade nu". Gry samlede sutten op, tørrede den af i frakken og stak den tilbage i munden på Bella.
Bella begyndte at græde. "Sjlade".
"Nej, nu begynder du ikke osse vel? ". Gry var ved at miste tålmodigheden og hun så sig tilbage over skulderen. "Wiiiiiliamm. Kom nu", råbte hun og kastede samtidig en dybfrossen pizza i indkøbsvognen. Bella gav sig ikke, men fortsatte med at småklynke og William fulgte dem nu tøvende hen til kassen. Her fik han øje på poserne med vingummi og lakrids, som lå fristende og lige i børnehøjde.
"Må jeg få sådan der, va mor? Må jeg ikke nok? ". Han hev hende i frakkeærmet.
"Nej, nu skal du altså holde op, dundrede hun og slog hårdt i håndtaget på indkøbsvognen. Bella blev forskrækket og begyndte at græde rigtigt, og William kvitterede med at kaste sig ned på gulvet. "Dumme mor, dumme mor, skreg han og sparkede med støvlerne i gulvet.
Gry følte de fordømmende blikke fra folk i køen, og hendes kinder glødede af både varme og ydmygelse. En yngre mand med 2 bøffer og 1 flaske rødvin i kurven, kunne ikke modstå fristelsen. "Ja, hvis folk bare gad opdrage deres børn".
Gry snurrede omkring og stirrede på ham med smalle øjne. "Jeg kan måske hjælpe DIN mor, for hun er helt klart ikke færdig med dig endnu".

Skriv kommentar

Besvarelsen Andre folks børn er publiceret 18/12-2016 09:13 af Helen Nyström (Helen) under skriveøvelsen Replikker.
Version 2 - 18/12-2016 10:41
Besvarelsen er på 436 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Mette Larsen (maymuss)
Elsker den sidste sætning! Du beskriver rigtig godt Grys frustrationer, jeg kan virkelig sætte mig i hendes sted, på trods af jeg ikke har børn..
5 år siden
5 år siden
#2 taberunge
Kort tekst, meget fortællende og beskrivende. Rigtig flot arbejde. Arbejder selv i et supermarkedet så kender udemærket scenariet fra "publikums" synsvinkel, men har aldrig rigtig tænkt over det fra moderens. Den ældres mand kommentar er oprigtig, for sådan noget sker. Elsker Grys svar til hans nedladende bemærkning, se DÉT er originalt og humoristisk. Godt arbejde. :)
5 år siden
5 år siden
#3 Marie Alexander White (Marie Alexander)
Hej Helen

Hævn over alle tosser, der ikke har børn, men en kommentar til hvordan de skal opdrages!

Virkelig god tekst.

M.A.
5 år siden
5 år siden
#4 TinaTypewriter
Godt beskrevet! Man kan virkelig føle hvordan det går moren på, og hvordan det hele rydder op i en spids. Og ikke mindst god afslutning! ;)
5 år siden
5 år siden
#5 Bernie Tang (Stemmen fra hjertet)
Glimrende skrevet! Og titlen er perfekt!!!
5 år siden
5 år siden
#6 Caroline Osland
Jeg er ret vild med, at William laver trutmund i vrede, som børn gør det bedst. Gode betragtninger i replikker f.eks. "Ælsker" og "Sjlade". JEg mindes ikke, der står på noget tidspunkt, at det er en overfyldt Netto, men det er præcis, hvad jeg forestiller mig. Vild med at Gry vender sig og siger i mod. Men hendes replik lige dér, finder jeg lige lovlig lang, egentlig. Kunne man på nogen måder korte den ned?
Ææææælsker titlen!
5 år siden
5 år siden
#7 Regitze Emilie Thomsen (Regitzeemilie)
Haha humoristisk virkelighedsnær fortælling, en fantastisk slutning og et godt budskab!
Forstår dog ikke denne sætning, da den er placeret lidt mærkeligt "Trækker du rødvinen op, mens jeg hviler mig lidt på sofaen?".
5 år siden
5 år siden
#8 Helen Nyström (Helen)
Hej Regitze,
Tak for kommentar, dejligt at du ville læse med.
Sætningen med rødvinen, er HP's tanker. Skulle have været i kursiv, men det kan jeg ikke finde ud af. Kan godt forstå hvis det forvirrer lidt.
/Helen
5 år siden
4 år siden
#9 Jens-Jakob
Puha. hvor er det velkendt :)
4 år siden
4 år siden
#10 Kato
Super godt! Ja, det er lige præcis sådan, det er! Du ramte sømmet lige på hovedet! Gode dialoger. Hilsen en 4-børns mor
4 år siden
4 år siden
#11 JacobPatrickPoulsen
En god tekst synes jeg. Meget velskrevet og elsker titlen også. :)
4 år siden
4 år siden
#12 Amalie S. Hjarsen (Malle2684)
Det er virkelig en god tekst du har skrevet!
Elsker sandheden i den
4 år siden