Skriget i supermarkedet

Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Supermarkedet var godt oplyst, men der var kun få kunder i den sene nattetime. Kate, der tit tog aftenvagten ved kassen, skannede prismærkerne på varene i et langsomt tempo - der var langt fra primetime's stress til det adstadige aftenarbejde. Ingen skulle skynde sig og de få kunder sneg sig mellem hylderne for at finde en liter mælk eller vodka - alt efter aftenplaner og temperament. Det sidste valg udløste et obligatorisk tjek af id for at se om aldersgrænsen var overholdt. Andre ekspedienter gad ikke tjekke alle, men som Kate sagde: Hun gad ikke lege spåkone, så hun tjekkede alle (Det var nemmere på den måde. Når en mopset 19-årig brokkede sig, kunne hun helt i overensstemmelse med sandheden sige at hun tjekkede alle.)

Endnu en kunde kom hen mod kassen. Der var noget anderledes i den måde han gik på, og det fik Kate til at kigge op. I det hendes blik fæstnede sig på ham, trak han en automatpistol. Kate stivnede. Det her skete ikke - var hendes stille aftenvagt forvandlet til et røveri? Men kassen var jo tømt klokken 22 netop for at forhindre at nogen skulle finde på den slags. Det måtte folk da vide?
Manden var nu helt henne ved kassen, og der var ingen andre kunder i syne. Kate sad som forstenet - Hvad gjorde man i denne situation?

"Hej, Kate", sagde manden overraskende. "Jeg er kommet for at tage dig med på den date vi talte om".
"Kender vi hinanden?", fik Kate fremstammet, mens hendes blik sprang mellem automatpistolen og mandens ansigt. Hun ønskede at komme væk, men var lukket inde ved kassen.
"Ja da", sagde manden. "Vi talte sammen for en uge siden, da jeg var inde og købe et par flasker vin. Jeg spurgte om du ville hjælpe mig med at drikke dem, og du var fræk og sagde at du ikke var interesseret i at gå på date med en bondeknold. Jeg har tænkt over hvor uforskammet svar det var i den forløbne uge og fik lyst til at give dig en chance for at svare lidt høfligere, når jeg nu giver dig tilbuddet endnu en gang".
Nu kunne Kate godt huske den lidt lumre fyr, der for en uge siden havde kommet med et umotiveret tilbud, og som hun havde afvist uden at tænke nærmere over det. Hvordan kunne han være kommet fra den meget selvfølgelige afvisning, og så til at stå her med en automatpistol?
"Vil du skyde mig på grund af dét?", spurgte Kate.
"Ja, når du ikke vil på date med mig", sagde han og trykkede på aftrækkeren.

Vand - det var bare en vandpistol, men Kate skreg alligevel.
Tilfældige ord: bondeknold, aldersgrænse, automatpistol, prismærke, spåkone

Skriv kommentar

Besvarelsen Skriget i supermarkedet er publiceret 15/01-2017 21:06 af moebius under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 15/01-2017 21:06
Besvarelsen er på 445 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Maria Frantzen Sanko (mariasanko)
Fin overraskende slutning. Man forventer noget helt andet. Især med vandpistolen. Synes dog, at hans begrundelse er lidt tynd. Måske er han en stamkunde? Måske har han et vanvittigt blik? Som hun genkender? Så vi allerede fra starten fatter mistanke og ved, at han har leget med tanken om at gøre hende ondt mange gange?
Ellers en rigtig fin tekst, der leger med forventningerne.
5 år siden
5 år siden
#2 Helen Nyström (Helen)
Hej Moebius,
Genialt oplæg, det fredelige supermarked, Kates astadige tempo og så bang! Den pligtopfyldende pige, der checker alles id, sidder nu der med et automatvåben pegende mod sig. Og så heldigvis - bare vand!

/Helen
5 år siden