Der var engang

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie med valgfrit tema. Historien skal påbegyndes og afsluttes med samme sætning, og sætningen skal have en vis relation/funktion til historiens indhold. Øvelsen går ud på at få sætningen til at ændre mening i løbet af historien - og forudsætter naturligvis en vis portion opfindsomhed. "Der var engang..." må ikke benyttes i sætningen - du skal selv være lidt kreativ.

Han gav hende skam alt.

En garderobe gav han hende, den var forfærdelig og usmagelig, men den var derudover også i rigelige mængder og så kunne hun vel ikke klage, mente de Groot. Hvis kunne betød burde. Hvis burde betød turde.

Åh, Marguerite klagede ikke, hendes protester var for det meste tyste og stille. Hendes ene, men ikke hendes eneste indsigelse var aldrig at klæde sig som en luder, når han ikke var hjemme til at nyde synet af hendes ydmygelse alligevel. Tøjet han valgte på hendes vegne var tydeligvis til gadebrug, til alle de ludere hun var i hans øjne, men et par hotpants kunne gøres ligeså klædelige som skamløse med de rigtige strømper og en endnu løsere bluse til - Marguerite havde altid været ganske ferm til at få meget ud af umådeligt lidt, ikke sandt?

Sådan blev klædeskabet hurtigt hendes mest hadede skatkammer.

Det var jo proppet med G-strenge, glimtede eller glimrede i momenter, de længste øjeblikke, med fishnet-indrullede ben og blottede balder der ikke var nogen andres end hendes egne, selv når han ville have dem, allermest når han ville have hende. Ligeledes var den, hans garderobe, hendes, på bedre dage og til alle andre tider leverandør af smalbenene jeans, samt T-shirts der ikke krammede hende for hårdt. Ja, som en fe-gudmor viste hendes klædeskab sig snart. At være.

Guderne måtte vide, hendes egen mor ville aldrig have hjulpet så velvilligt til! Hun ville have tænkt, at de fortjente hinanden, de Groot og Marguerite, at hun fortjente ham og hun dermed fortjente skammen, for skammen gav han hende især.

Jo, han gav hende skam alt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvad han gav hende er publiceret 10/02-2017 08:58 af Syrene Hvid under skriveøvelsen Der var engang.
Version 2 - 10/02-2017 12:54
Besvarelsen er på 269 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Polina Slosvau (polina s)
Øv, de Groot, din klamme stodder. :(

Jeg elsker, at Marguerite holder så meget på sig selv i dine tekster - det er aldrig helt skidt, det er aldrig sørgeligt eller tragisk eller (gud fri os) SYND, men i denne beretning om hendes voldelige forhold til de Groot er det dog alligevel en skam. På alle måder. Hun er en kvinde med små brud på det, man ser; det er fristende at kalde det for overflade, men det er jo i højere grad bare en del af hende. Et lag hun passer rigtig godt på.

Og så er jeg vild med: "(...) til alle de ludere hun var i hans øjne". Det er så fantastisk en sætning og rammer rigtig meget på én gang. Faktisk siger det dobbelt så meget om de Groot som det tøj han køber til hende, synes jeg, og det siger også alt, hvad man behøver at vide om deres forhold. Eller hvad man nu skal kalde det. /thumbs down

- Polina.
5 år siden