Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Jeg venter her i mørket, krummer mig sammen under sparsomme vækster. Der er ingen læ, vinden har været på besøg og træerne er forkrøblede, som straffefanger.

Jeg må være tålmodig, glemme kulden og blæsten, der penetrerer kroppen som en sygdom. Mine lemmer gør oprør, min hjerne skriger, at jeg skal løbe væk, men tiden er forpasset. Nu er der ingen vej tilbage.

Altid vil jeg huske dette øjeblik: Den glødende bevægelse i undergrunden. Den grå røg fra kratermunden. Den tavse himmel uden måne. Lige om lidt starter spektaklet. Lige om lidt eksploderer bjerget i lava. Jeg er i første parket.

Skriv kommentar

Besvarelsen Eruption er publiceret 21/03-2017 20:30 af Louise Stuhr (Havskum) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 21/03-2017 20:30
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Naso
Fint, billedskabende sprog
4 år siden
4 år siden
#2 Arina SeaHeart (C.S.L)
Super god tekst... med spænding og tempo på... =0)
4 år siden
4 år siden
#3 Bjørn Dahlenborg (Dahlenborg)
God helhed. Det synes jeg selv er det svære i disse øvelse. Men tyngden er jævnt fordelt og det er flot. Sjov lille dobbelthed i "altid vil jeg huske dette øjeblik", når man egentlig fornemmer at det er sidste time. Det sætter tanker igang, både om tid og spirituelle dimensioner. Hos mig i al fald.
4 år siden