Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Endelig kom hun igen! Halli hallo, er det meningen, at jeg bare skal stå her og blomstre? Nå nej, det er jo blomsternes job. Hun er da heller aldrig hjemme mere. Den forhenværende dejlige blomsterbuket er jo visnet! Og så skal alt jo gå ud over stakkels mig. Ak ja. Mon disse visne blade, der er dalet ned fra den tidligere smukke rose klæder mig? Men den duft... Fy føj for den lede! Har hun da aldrig tænkt på at skifte vandet? Når hun kommer igen kan den unge dame godt tage sig sammen!
Men her står jeg bare. Helt alene. Nej, Vicki, du kan godt droppe det. Jer vaser er aldrig godt selskab! Det er altså snart nok for mine sarte øre at høre på dit brok hver dag. Tror du ikke, at jeg har nok arbejde i at stå her? Uden mig havde du ikke fået denne placering. Ak, det kræver altså sit bord at gøre det her hver dag, det ville en dum vase som dig ikke kunne forstå.
Hør, nu er hun endelig kommet hjem! Kunne hun da ikke for en gangs skyld lige tørre mig af med en klud? Jeg bliver så støvet af at stå her, det er ikke godt for helbredet. Og når hun nu er i gang, kan hun så ikke lægge sødeste Dicte på mig? Den dug er noget af det bedste selskab man kan få.
Sig mig unge dame, hvad laver den fyr her? Ham har jeg ikke set før. Hvorfor er han her? Sig ikke at du har fået en kæreste. Kan du huske hvordan det gik sidste gang? Præcis, så du må hellere droppe legen mens den er god! Han er dog ikke så ringe endda. Hvis bare han havde været en stol, så kunne det være, at jeg kunne finde mit gamle, charmerende træ-smil tilbage. Vi kunne have været et pænt par. Vicki, jeg har ikke brug for sådan en åndssvag kommentar fra dig! At sige jeg, at jeg er for gammel til den fyr, hvem tror Vicki lige, hun er? Næ nej, bedstemor vil fra nu af vise sig fra den flotteste side! Jeg skal nok finde et lækkert sæt stole til at være mine partnere!

Skriv kommentar

Besvarelsen Selskab er publiceret 12/10-2017 19:27 af Emilie Zielke (Kekko) under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 12/10-2017 19:27
Besvarelsen er på 370 ord og lix-tallet er 17.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Nils Højsager-Jessen (storyteller)
Sjov vinkel på historien. Den er skrevetpå en sådan måde, at man læser den lidt for hurtigt og derfor for sent forstår spillet og spillerne.
3 år siden