Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Åh nej, ikke nu igen. Kan min bruger da for fanden da ikke finde på noget andet at lave. Det er nu 15. gang i aften at ham brugeren trykker på "ON" og sidder og stiirer på mig. Brugeren er blevet helt afhængig af at se efter, om der nu er kommet nogen kommentarer til hans sidste udgivelse. Der bliver hamret i tasterne og musen flyver rundt på bordet.
Jeg kender faktisk hende den lille mus. Mon ikke hun tænker det samme som mig, hun siger det bare ikke. Hun siger i stedet at han har et blødt touch, jeg tror hun bare vil klikkes godt og grundigt - kvinder.
Tastaturet er i hvert tilfælde på min side, han er godt træt af det evige klimpren på tasterne. Sidst sagde han til mig, at han snart trykker på "DELETE", uden at der er en finger, der rører ved "DELETE" tasten. Det ville næsten være det samme, som de gange det bliver for meget for mig, og jeg lader en opdatering starte uden at brugeren har trykket på OK.
Nogen gange er det da fint nok, specielt når brugeren skriver på sin roman, den er skide spændende. Men for det meste skal han bare lige ind og kigge, på hvad vennerne skriver på Facebook, hvad der er kommet af nyt på Fyldepennen eller på hvad der er sket ude i verden - Nyhederne, fy føj.
Nej tro i mig bare, livet er ikke kun et "ON" eller et "OFF", jeg er vigtig, jeg holder min bruger i gang det meste af året. Bare ikke i sommerferien, da forlader brugeren mig, lader mig i stikken. Trykker som så ofte på "OFF", så jeg kan slappe af. Men, bare trykke på "OFF" og så forlade mig i tre fire uger - uden et eneste "ON", det er bare for meget. Jeg bliver de gange iskold og er helt bange for, at harddisken sætter sig fast. Den lille mus ligger de gange også bare der på bordet og sukker, savner "det bløde touch", hun er vist bare liderlig efter brugerens fingerberøring.
Der var for tiende gang ingen kommentarer, så nu trykker brugeren på "OFF" igen, han ved sgu ikke hvad han vil. Kan han da ikke bare lade mig være tændt, så kan jeg da stå her og lytte til brugerens familie, kigge lidt efter hans hund med cam, eller se fjernsyn sammen med dem.

Skriv kommentar

Besvarelsen Jeg er bare brugerens ting er publiceret 18/10-2017 20:53 af Nils Højsager-Jessen (storyteller) under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 18/10-2017 20:53
Besvarelsen er på 401 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Zakarias Suviér (Zakarias)
Hej Nils,

Hahah, et perspektiv! Det er super sjovt og meget selvironisk. Jeg er specielt vild jeg den personificering du tildeler din computer, når du giver den ansvaret for tekniske fejl som at opdatere siden uden dit samtykke (disse tekniske fejl kan drive enhver til vanvid). Fedt!

Mvh Zakarias
3 år siden
3 år siden
#2 Gaia Liv
Hihi
Ja, skån min sjæl for likes-mani og kvantitetsmål. Amen!
Vh
Gaia
3 år siden