Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

En gråhåret sygeplejerske kom ind i venteværelset.
"Anna Grågård"
Hun nikkede og kæmpede sig tungt op at stå. Sygeplejersken viste vej og førte hende ind i et lille, indelukket lokale med blomstret forhæng.
Geleen var koldere mod maveskindet end hun huskede.
Mens sygeplejersken scannede kunne hun mærke uroen ætse indeni. Der var alt for stille. Annas hjerte slog hurtigere og kæmpede for at slå for to.
Sygeplejersken tilkaldte en kollega.
Kollegaen scannede også.
En evighed senere bad de hende sætte sig op, men de behøvede ikke sige noget. Hun vidste godt, der ikke havde været liv derinde siden i går.

Skriv kommentar

Besvarelsen Scanningen er publiceret 28/10-2017 20:31 af Laura Lützen (Sommerdag) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 28/10-2017 20:31
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Nils Højsager-Jessen (storyteller)
Dramatisk og sørgelig tekst, de næsten lige fra starten viste vejen frem. Ikke så meget overraskelse, men det ligger lige som i drabble katastrofens forudsætning, at det ikke ender godt.
3 år siden
3 år siden
#2 Michael Nevstrup Andersen (Nevstrup Andersen)
Stakkels hjerte som er på overarbejde. Er det en screeningsproces du fortæller om ?
3 år siden
3 år siden
#3 Polina Slosvau (polina s)
Fint brug af de 100 ord, hvor du både får skabt en scene og introduceret katastrofen gradvist gennem teksten, både med det indelukkede lokale og den kolde gel. Jeg elsker slut-sætningen som føles rigtig dramatisk - og trist. Lige så hjertet falder lidt inde i brystet.

- Polina.
3 år siden
3 år siden
#4 Laura Lützen (Sommerdag)
Hej Niels, Michael og Polina :-)
Mange tak for hver af jeres kommentarer. Det er en del tid siden, jeg har været herinde sidst, så jeg ved ikke om det er muligt at besvare jeres kommentarer hver for sig, eller om det er ved at svare på denne her måde, der fungerer bedst. Uanset hvad, så tak for jeres input :-) Det er altid spændende og lærerigt hvad andrer ser når de læser en tekst, man har skrevet.
Min drabble handler om scanningen af en gravid kvinde, hvor der ikke længere er liv hos barnet. Det var en sund øvelse at skulle holde sig til 100 ord, for første udkast var en del længere. Jeg ved ikke om den måske er lidt for indforstået pga. tekstens korthed.
Endnu en gang tak for jeres kommentarer. Det var dejligt I læste med og kommenterede.
Hav det skønt :-)
M.v.h. Laura
3 år siden
3 år siden
#5 Sys Høj (Forårsglad)
Jeg var slet ikke i tvivl om hvad det her var om og du har skrevet det meget klart og tydeligt med kun 100 ord og man kan til med føle hvordan det, så er virkeligt godt Laura.
3 år siden
3 år siden
#6 Silje Aleb (Paletten)
Det er på en måde en kort og simpel tekst. Måske derfor gav den mig tårer i øjnene. Tak for oplevelsen. :-)
3 år siden
3 år siden
#7 Laura Lützen (Sommerdag)
Hej Sys og Silje :-)
Mange tak for jeres kommentarer :-) Så sidder man lige her midt i sofaen sådan en helt almindelig søndag aften og bliver lige lidt ekstra glad. Tak :-)
Med venlig hilsen Laura
3 år siden
3 år siden
#8 Anonymusmama
Hvor er den barer rørende og god!
Kan alle skrive det drabbel, eller kun nogle? :-)
3 år siden
3 år siden
#9 Laura Lützen (Sommerdag)
Hej Anonymusmama :-)

Mange tak :-D
Alle kan svare på skriveøvelser, drabler m.m. Og det kan på det varmeste anbefales - både at skrive besvarelser og at give andre respons, for man lærer utrolig meget af begge dele. Det eneste, der skal til, er at man opretter en profil, så kan man frejdigt kaste sig ud i skriveeventyret :-)

M.v.h. Laura
3 år siden