Længslen efter dig

Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

Det var en kold vintermorgen, da jeg mødte dig første gang. Jeg var lige kommet ud fra bagerbutikken med nybagt brød og en Berliner, da du kom gående sammen med ham. Dit blonde hår flagrede en smule i den kølige brise og dine nøddebrune øjne og et kort smil, fangede mit blik i et brøkdel af et sekund.

Tre dage gik og vi mødtes igen. Denne gang på en café, hvor du sad sammen med et par veninder. Du grinede, morede dig og flirtede lidt med tjeneren. Jeg sad der, alene, og beundrede dig. Dit blik, dine fyldige læber. Dine hænder. Drømte mig hen til dine varme og forbudte steder. Hemmelige steder jeg kun kendte hos mig selv.

Jeg vågnede op af min drøm, da jeg hørte hvinen og højlydte tøsegrin. "Tillykke og hvornår skal det være".
Du sad der og viste en smuk og strålende ring på din finger. Men du strålede mere. Du var så lykkelig.

Dit blik mødte mit, du smilede. En knude i min mave, der var blevet hård som granit, splintredes i tusinde stykker og skar i mit hjerte Jeg smilede tilbage, hævede mit glas ovre fra mit ensomme hjørne og hviskede tillykke.

Du var ved at være godt beruset, da din forlovede trådte ind på caféen. Halvvejs løbende, halvvejs snublende, sprang du ham i møde, med et strålende og stolt se-alle- sammen- han-er-min blik.
Han løftede dig op. Kyssede dig på munden og på din lille næsetip. Hans øjne strålede som dine. I klædte hinanden, det var der ingen tvivl om.

I satte jer ned hos dine veninder. Kærlige blikke, små kys og klem. Længslen efter dit blik og et lille smil truede med at sprænge mit hjerte i tusinde stykker.

Han drak en øl eller to. Rejste sig op. Et kærligt klem og et jeg-må-videre- skal-mødes-med-drengene kys.

Dit blik mødte mit igen, senere på aftenen og du inviterede mig hen til jeres bord. Min hånd strejfede din, da jeg satte mig ned.


Det var næsten morgen, da jeg traskede hjem. Godt træt, en smule beruset.

Da jeg kom hjem, tog jeg to panodil og drak et glas vand. Bare for en sikkerheds skyld. Det var ikke til at vide; hvilke tømmermænd jeg ville vågne op med.

Jeg mødte mit eget blik i spejlet, da jeg stod og børstede tænder. Det rødmede og hviskede hemmelige ting til mig. Jeg redte mit lange mørke hår og fjernede min make-up. Drømte mig atter hen om varme og forbudte steder. Men nu kendte jeg ikke kun mine egne steder.

Skriv kommentar

Besvarelsen Længslen efter dig er publiceret 19/11-2017 00:22 af Anni73 under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 2 - 19/11-2017 10:28
Besvarelsen er på 422 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Sys Høj (Forårsglad)
Tak fordi du delte den her hemlighed. Rigtigt godt skrevet og man føler jo man er i hovedpersonens sted og føler det sammen, fordi du får det skrevet så godt. Og det kan jeg ikke på nogen måde, men det kan du bestemt, så takker for lektien
6 år siden