Western

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i det vilde vesten. Altså en western, gerne med vaskeægte helt og led skurk, og hvad der nu ellers hører sig til. Brug gerne mange sanser i beskrivelsen. Der skal affyres mindst ét skud undervejs i historien. Du vælger selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Bill blinker støv ud af øjnene og puster tungt ud. Hans mave krøller sig sammen, som om en usynlig næve klemmer hårdt om den. Han kan ikke se en hånd for sig mens han ligger der på den hårde jord, for det rødbrune støv står i en stor sky omkring ham og får hans øjne til at løbe i vand. Eftermiddagssolen bager ned på ham og føles brændende på hans hud. Luften er tør og stille.

Med en svag stønnen rejser han sig vaklende. Han har højst ligget der i ti sekunder. Længere tid på jorden ville måske give hans modtander tid nok til at gøre en ende på ham. Han løfter sin arm og skærer i det samme en grimasse. Det føles som om tusind knive borer sig ind i armen på ham. En skærende smerte. Men han har værdighed, så han lader det ikke ses for tydeligt og holder armen oppe. I hånden har han sin revolver. Den føles kold og tung i hånden på ham, men det er den der holder ham i live. En høj vrinsken høres og derefter forsvindende hovslag mod jorden. Det er modstanderens hest, der har fået nok og nu allerede er over alle bjerge. Det er en kæmpe fordel for Bill, da hans egen hest ligger og er ved at forbløde på jorden. En mørk pøl er dannet omkring den, og en harsk lugt af jern svier Bill i næseborene. Den ryster svagt, og man kan mærke vibrationerne i jorden når den en gang imellem udstøder et skingert skrig. Men Bill har ikke tid til at tage sig af det hvis han selv skal overleve.

Efterhånden som støvskyen fortager sig kan han se sin rival komme på benene. Det giver Bill et par sekunders forspring og han retter revolveren mod manden et par meter fra ham. Han trykker på aftrækkeren og mærker et ryk i sin arm da skuddet affyres. Han udstøder et smertes skrig, og smerten i hans arm får det til at sortnes for hans øjne i et millisekund. Han når dog at se sin modstander falde til jorden og hans trøje blive rød af hans blod. Bill har ramt ham lige i hjertet. Han bider tænderne hårdt sammen og når lige at affyre et sidste dødbringende skud, før han mærker sin krop give efter for tyngderaften og han synker ned i støvet igen. Men trods udmattelsen og smerten former hans læber sig til et skævt smil, for han ved han har vundet.

Skriv kommentar

Besvarelsen Western kamp er publiceret 19/12-2017 10:28 af Nikoline Bus under skriveøvelsen Western.
Version 1 - 19/12-2017 10:28
Besvarelsen er på 413 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard)
Hej Nikoline,

Dejlig scene med masser af fortættet action. Jeg kan godt lide du vælger at starte scenen langt inde i forløbet, in medias res, det fungerer godt. Du er detaljeret i dit sprog og vi kommer derfor helt tæt på. Den første observation, for eksempel (han blinker støv ud af øjnene) er godt set.

Pas på med for mange tillægsord, de styrker som oftest ikke din tekst. Det er noget som mange gør at bruge for mange tillægsord og biord - det føles som om det gør teksten mere levende når man skriver det, men for læseren bliver det ofte omvendt. Nogle gange kan du erstatte dem ved at gøre udsagns- eller navneordene de knytter sig til mere præcise. For eksempel "Bill blinker støv ud af øjnene og puster tungt ud" => "Bill blinker støv ud af øjnene og stønner."

Måske du kunne gøre "modstanderen" lidt mere specifik? Er det ham den gamle, gnavne alkoholiker fra Santa Fe eller den unge, overmodige knægt som praler med at have skudt fire mand (mexicanere og indianere ikke inkluderet)? Måske bare et enkelt hint om hans fysiske fremtræden, når nu alt andet er så detaljeret beskrevet. Du får skrevet modtander et sted, der mangler lige et s.

Et par andre småting:
"allerede er over alle bjerge" - ah, vi kan jo stadig høre hovslagene
"Det giver Bill et par sekunders forspring og han retter revolveren mod manden et par meter fra ham." - "Det" må referere til at modstanderen rejser sig op og det er jo ikke det der giver ham forspringet, det er det at han har ligget ned længere end Bill.

Men altså, alt i alt, er det en rigtig god tekst, den er præcis og omhyggelig, og jeg får nogle klare billeder og kan tydeligt leve mig ind i situationen. Godt gået. Skriv noget mere! :-)

Mvh. Morten
3 år siden
2 år siden
#2 JacobPatrickPoulsen
Hej Nikoline. Synes det er en fremragende tekst du har skrevet. :)
2 år siden