Inspirationsøvelse #1

Opgavebeskrivelse

Digt en lille historie ved hjælp af 3 foruddefinerede navneord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 navneord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Opdatering: antal ord er ændret fra 5 til 3 i forhold til udsendte nyhedsbrev.

luftmangel, måleskema, stolpe

Det var en dag i juni og luften var kvælende varm. Det var tilfældigvis også dagen for min allersidste eksamen hvilket var fysik og kemi for mit vedkommende, jeg havde taget et måleskema med for en sikkerhedsskyld, hvilket skulle vise sig var en god idé.

Dog gik der et eller andet galt i forsøget på trods af at jeg havde målt alle ingredienserne meget omhyggeligt op samtidig med at læreren og censor de havde set på, og jeg må indrømme at jeg regnede med at de ville stoppe mig hvis noget skulle være forkert og kunne føre til den katastrofe som senere kom til at ske. Noget gik nemlig galt idet jeg forsigtigt hældte den sidste ingrediens i, hvilket var nitrogen så lød der en hvislen og noget underlig gråligt røg steg op hvorefter begyndte vi at hive efter vejret, hvilket var umuligt for den kemiske reaktion der åbenbart var begyndt, på trods af at jeg havde udført eksperimentet mange gange i timerne, var årsag til at den resterende luft i det varme lokale nu var forsvundet og vi kom til at lide under en kvælende fornemmelse af luftmangel, hvilket nok ikke var så sært eftersom gassen eller den kemiske reaktion havde ædt store dele af luften i rummet på det tidspunkt.

Det sidste jeg husker er at høre vinduesglas der bliver knust, og skal jeg være ærlig så ved jeg ikke om det var børnene som spillede fodbold udenfor, der havde kommet til at skyde en bold igennem ruden eller om det var noget andet, faktum er det reddede sikkert vores liv, for idet lyden af vinduet der knustes hørtes, føltes luften også mere frisk, jeg må have været besvimet på et tidspunkt efter dette og før at brandfolket fik åbnet døren, for de havde fundet mig liggende ved stolpen i tættest på døren, det var en stolpe som var blevet stillet der for at sikre at overetagen ikke ville falde ned engang i 50'erne, hvor man havde besluttet at gøre lokalet større. Stolpen stod halvejs mellem det bord hvor at eksperimentet foregik og døren.

Jeg skulle op til reeksamen efter sommerferien, i timerne havde jeg været blandt de bedste. Skolen havde for en sikkerheds skyld hyret en udefrakommende til at undersøge alle kemikalier og andet som kunne have indflydelse på eksperimentet, for at finde ud af hvor problemet var opstået.
Tilfældige ord: luftmangel, måleskema, stolpe

Skriv kommentar

Besvarelsen Eksperimentet der gik galt er publiceret 18/01-2018 12:54 af Christina Kjær Sørensen (Stinapige) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #1.
Version 1 - 18/01-2018 12:54
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 71.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik)
Spændende og ikke mindst dramatisk tekst. Kan godt lide at det egentlig er en ganske almindelig hverdagsting som du skriver om. Det eneste negative jeg altså lige må påpege er grammatikken. De fejl der er ødelægger det en smule for mig.

Det var tilfældigvis også dagen for min allersidste eksamen hvilket var fysik og kemi for mit vedkommende, jeg havde taget et måleskema med for en sikkerhedsskyld, hvilket skulle vise sig var en god idé.

Ændre "vise sig var en god ide" til "vise sig at være en god ide"

Nogle af kommaerne i teksten ville også, med fordel kunne erstattes af punktummer :)

Ellers god tekst :)

Vh. Jannik
3 år siden
3 år siden
#2 Tenna Hermansen (Tenna)
Jeg synes at historien, altså selve ideen, har potientialet. Men der er noget med flowet, der er helt off så teksten bliver svær at læse.
og at du først nævner stolpen, midt i, giver ingen mening... kunne være bygget ind fra start og så refereret til senere, men som den er nu, er det egentlig en ... ubetydelig? detalje..

Jeg synes næsten at du skal give den et forsøg igen. måske kortere sætninger for mere aktion.
3 år siden
3 år siden
#3 godteposen
nej
3 år siden