Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

Jeg er snart nødt til at finde noget at spise, men grundet det underlige tobenede væsen som har specielle former for ting, som gør at mit bytte falder om og ikke længere forsøger at stikke af fra dem, men det betyder at jeg har måttet gå uden mad i længere tid. Det undrer mig dog at de har modet til at tage mit mad, når man tager i betragtning at de løber skrigende væk hver gang jeg kommer ind til deres huler.

Jeg kigger på mit spejlbillede i søen og ser de sorte striber på den orange pels. Jeg hørte en gang et barn skrige til sin fader "Far pas på tigeren", jeg formoder at det betød at barnet ville have sin far til at kigge op, jeg havde måske udset mig faderen som bytte, for han stod og var ved at plukke nogle bær, derfor var han et let offer desuden så havde mine jagter ikke lykkedes i meget lang tid, så jeg var desperat efter at få mad, specielt fordi jeg var på daværende tidspunkt med unger.

Jeg havde i de sidste mange år hørt om tigre som var blevet slået ihjel af de sære væsner, men en ting var sand junglen var blevet mindre grundet disse væsners bygninger, hvilket gjorde det svære at undgå at komme ind på en anden tigers territorium, hvilket betød unødige kampe, desuden betød det at det var blevet sværere at skaffe mad til sig selv og sine unger. Derudover er der ikke er så mange vandingsteder som der plejede, hvilket igen førte til at man var tvunget til at mødes med andre tigre og rovdyr, hvilket igen førte til unødige kampe. Nogle ønskede disse væsner død, men alle var for bange for at gøre noget, ingen kunne blive enige, om hvordan.

Skriv kommentar

Besvarelsen Tigerens historie er publiceret 11/02-2018 13:44 af Christina Kjær Sørensen (Stinapige) under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 11/02-2018 13:44
Besvarelsen er på 299 ord og lix-tallet er 56.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 2 måneder siden
#1 Ida Hansen (Kajaki)
Hej Christina
Jeg kan rigtig godt lide din fortælling. Jeg synes det er lidt ærgelig at du i overskriften afsløre hvilket dyr, der er tale om, for du beskriver det så godt i teksten, at man som læser sagtens ville have kunnet gætte det, uden overskriften. Der er lidt meget forklaring i det nederste afsnit, bl.a. hvor du skriver om at der ikke er ligeså mange vandingsteder som der plejede, og at mødet med andre tigere og rovdyr føre til unødige kampe. Det tror jeg sagtens du kunne fortælle mere fængede, måske ved at beskrive sådan en kamp. Det kan også være at tigeren var blevet såret, I sådan en kamp, og at nogen andre dyr, herefter taler om, at det er en skam, at det er kommet så vidt? Bare en tanke, ellers en rigtig god tekst. :)

Mvh Ida
1 år, 2 måneder siden