Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg glemmer ham aldrig. En gartner fra Højlandet, uden tænder og fingre så runkne som tørrede kviste. Jeg glemmer ham aldrig. Alligevel griber jeg mig selv i at glemme begivenhedernes egentlige gang. Ikke sådan så der intet er tilbage, men de små nuancer forsvinder som en raket der forlader Jordens atmosfære. Når det sker, og jeg sidder alene i herregårdens dunkle herreværelse med min stol rettet mod det store gotiske vindue, får følelserne frit løb. Jeg vil! Ikke glemme ham! Bander jeg lydløst mod vinduerne, hvor klatretræet vi plantede sammen for 50 år siden, stadig står. Knejsende, majestætisk mod den ildrøde himmel, velvidende om at tiden snart er fortid.
"Ønsker herren noget andet?" Stephen McDougal, min butler og eneste nulevende selskab, har altid haft en evne til at komme snigende. Lydløs som en los på jagt efter føde. "Vinen er exceptionel god i år, kan jeg bekræfte." Jeg slider langsomt blikket væk fra træet.
"Har du drukket igen?" spørger jeg mere brysk end jeg egentlig havde ment. Min tid er snart forbi, og vinen skal vel drikkes før eller siden. Aldrig har jeg selv været speciel glad for vin, og har aldrig givet en døjt for folk der lignede fisefornemme hønserøve, hver gang de observerede de røde gardiner i glasset.
"Nej, Sir, men connaisseuren fortalte alt om sorten, og han lod mig indføre i historien om vinens ophav."
"Jeg er ikke i humør til andet, ellers tak Stephen"
"Så gerne Sir." Stephen bukkede dybt, og gik ud af herreværelset.
Endnu engang er jeg alene i værelset. Jeg foretrækker faktisk at være alene. Det er en af grundene til at jeg aldrig er blevet gift. Det og så det med at jeg aldrig har interesseret mig for kvinder. Tanken om at have et hunkønsvæsen rendende rundt i min lille hule, er for mig noget der høre til andet steds. Gartneren er det tætteste jeg nogensinde er kommet på et forhold der havde mulighed for at spire. Men det var umuligt.
En klump former sig i min hals, og mit blik bliver sløret. På bordet ved siden af stolen ligger der et brev. Uåbnet og iført en klodset håndskrift som jeg kun kender alt for godt. En håndskrift jeg altid har elsket. Men noget over brevet, og den måde hvorpå det blev leveret, har efterladt et tomrum i mig. Ganske vist har jeg ikke åbnet det, men inderst inde ved jeg allerede hvad der står. Syg var han jo allerede dengang, men ikke syg som vi kender det. Han kunne simpelthen ikke leve med den måde Gud havde skabt ham på. Det lykkedes mig, men vi er alle så forskellige.
Tilfældige ord: hule, raket, gartner, herregård, klatretræ

Skriv kommentar

Besvarelsen I et værelse sidder der en ensom mand er publiceret 11/06-2018 16:59 af Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 11/06-2018 16:59
Besvarelsen er på 438 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Lars Dorf Lundeman (looboo)
Sætningen i begyndelsen der indeholder, "uden tænder og fingre så runkne som ..." - kan nemt misforstås. "uden tænder og MED fingre så runkne som ...". Der burde nok lige tilføjes et MED (som jeg har skrevet).
Så er ordet RAKET anvendt på en lidt underlig måde: "de små nuancer forsvinder som en raket der forlader Jordens atmosfære". Hrm, den er vist en smule søgt og bærer præg af, at ordet "raket" skulle anvendes :-)
Ellers syntes jeg det er en kort, spændende historie, som man nemt kunne brygge videre på. God og velskrevet historie.
3 år siden
2 år siden
#2 Alf Fills
Det er interessant og velskrevet tekst. Måske er der noget omkring, den måde du opbygger sætningerne på, som godt kan virke forvirrende - men det er vel meningen. Ellers godt arbejde :)
2 år siden
2 år siden
#3 Lisbeth Angelbo (Lang)
Fin tekst. Opgaven løser du rigtig fin, og man kan se ham for sig - den gamle mand, der sidder i sin hule og tænker tilbage. God pointe.

Der er, som de foregående også skriver, lidt med sætningsopbygningen, du kan kigge på, så historien bliver lidt mere flydende at læse.
2 år siden