Når enden er nær

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort tekst, hvor du anskuer menneskenes påvirkning på og ødelæggelse af naturen. Anvend et dyrs synspunkt - vel at mærke et af de dyr, der bliver færre og færre af, og dermed trues af udryddelse som følge af vores handlinger. Hvordan er dyrets hverdag? Hvad tænker og føler det?

Hvis mor kunne se mig nu, ville hun græde. Eller ville hun? Ærligt talt så har jeg ingen anelse. Livet er ved at blive så ensomt at jeg forestiller mig ting der måske ikke har hold i virkeligheden. I min celle sidder jeg. Fuldstændig alene, bag skæve tremmer, mens jeg rutineret slikker mine sår. Menneskene vil have mig til at lave kunster. Hvis ikke det var fordi jeg var bundet om halsen, havde jeg skam lavet dem til et kunstværk. Af blod og brækkede knogler. Jeg sukker, og forsøger ihærdigt at give såret al min opmærksomhed.
Nyheden kom i går. Menneskerne var samlet uden for min celle. I klynger med djævelske smil klistret til deres mærkeligt lille ansigt. Efterhånden har jeg lært at forstå dem. Højtaleren i hjørnet af min celle, annoncerede som var det en hverdags trivialitet, at min hjemegn er væk. Jeg er den sidste orangutang tilbage.
Det fik mig hylet ud af min kunstige rytme. Jeg følte mig for første gang oprigtigt afkræftet, og intet gav mening for mig mere. Jeg tror jeg et sted i mørket havde håbet på at et lys ville rive sig frem.
Et underligt smil spreder sig nu over min læber, mens jeg lader mit blik glide over cellens grove vægge. Efterhånden har jeg mistet interessen. Jeg er tydeligvis gamle nyheder, som ingen har lyst til at redde fra mørket. Et sted i det fjerne hører jeg jerndøren smække. Ekkoet runger indtil det forsvinder i intetheden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Intet håb, Intet er publiceret 27/06-2018 09:29 af Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik) under skriveøvelsen Når enden er nær.
Version 1 - 27/06-2018 09:29
Besvarelsen er på 244 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.