Et svært valg

Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

Kirkebænkens overraskende kulde kunne tydeligt mærkes under det sorte blondestof, der udgjorde hendes kjole. Tøjet var nøje udvalgt flere uger forinden, ja, hvis ikke flere måneder. Hun havde overvejet flere gange, om det ligefrem ville være blasfemi med sådan en farve, på sådan en dag, men nærmest i protest havde hun gjort det alligevel. Lars rømmede sig og hviskede derefter beroligende ord til hende. Nikkende fremkaldte hun et smil, der skulle indikere, at hun da var helt okay på trods af omstændighederne. For det var underligt. Det var ligefrem en dårlig beslutning, tænkte hun. Hun kunne have stået deroppe ved alteret i dag og tanken gav hende en klump i halsen. Stemningen var spændt, fyldt med forventninger og fryd. Det var i sandheden en glædens dag, den lune morgen i midten af maj. Lars, der blot var et par år ældre end hende, havde været så sød at tage med hende, som støtte. Det var han mester i - han havde sågar hentet hende i god tid inden. Selvom han havde gennemført det hele et par år forinden, forstod han alligevel godt hendes tankegang, og valgte at tage med. Hun skulle jo komme og se Trine. Det var nødvendigt, også selvom det var noget af det sværeste, nu når det kunne have været hende selv. Selvom udfaldet blev som det gjorde, så kunne hun ikke nænne at svigte Trine. Hele ceremonien og festlighederne gik ellers imod hendes fornuft.
Før Lars kunne sige mere, trådte de ind. Farverne var kolde og hvid var altdominerende. Hele begivenheden gav hende kvalme, og da de kom op til præsten fik hun tårer i øjnene. I et splitsekund havde hun fortrudt så inderligt. Hun skulle have stået der, hendes familie skulle have været her. Hun vidste udmærket, at hendes mor ville have, hun havde stået deroppe i dag. Hun ville endda have betalt for hele festen. Men sådan skulle det ikke gå. Konsekvenserne for hendes handling var store og det vidst hun. Mange familiemedlemmer havde endda nægtet yderligere kontakt med hende. Men hun var sikker. Hun måtte holde fast i sin egen beslutning og overbevisning: Gud findes ikke. Efter trosbekendelsen åndede hun lettet op ligesom resten af gæsterne. Nu kunne festlighederne begynde.

Skriv kommentar

Besvarelsen Et svært valg er publiceret 29/07-2018 23:15 af Enela under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 29/07-2018 23:15
Besvarelsen er på 367 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Dinolaurussen
Du skriver super godt og varieret. Det var en fornøjelse at læse.
4 år siden
4 år siden
#2 Niels Cenius (Snowlion)
Du lægger godt op til en længere tekst. Der er en god tone og præcis skildring i hovedpersonens blik, så man får fornemmelsen af smerten der river og flår i hende, men også en karakterstyrke til at finde sandhed, uden blot at tage det lette valg omgivelserne tager, og også vil have hende til at tage. Hej fra Snowfrog.
4 år siden
4 år siden
#3 Charlotte Hope
Rigtig flot tekst. Du skriver meget scenisk, så man kan se det hele for sig. Og din hovedpersons følelser og ubehag ved at deltage i kirkebryllupper kan man læse mellem linierne i hele teksten. Du er god til at lade læseren selv finde ud af, hvad der sker, fordi du ikke overforklarer.
Den her tekst kunne egne sig godt til en noveller eller roman. De har nemlig gjort læseren nysgerrig på, hvad der videre vil ske. Men fortsætter du, så husk at karakterisere dine bipersoner også. Jeg tænker her på Lars, ham har jeg endnu ikke et klart billede af.
Generelt skriver knaldgod.
4 år siden
4 år siden
#4 Ida Hansen (Kajaki)
Hvor er det godt skrevet. Du formår, at gøre din hovedperson ægte, og sympatisk. Som læser holder man af hende, hviket er et virkelig godt udgangspunkt, for at kunne skrive længere tekster. :) Du skiver også i et godt sprog, og det var spændende at læse :)
4 år siden