Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Min yngste søn er blevet ammet, min ældste søn ligger på sin madras, og min mand ånder tungt ved min side.
Jeg mindes en sommer, hvor jeg oplevede sangriaens smag og beruselse, familien var mindre splittet, og hvor han stadig var i blandt os.

Mens de voksne sætter telt op, har vi vores eget for. Vi er i Spanien, og det er blevet tid til et lille eventyr. Jeg kigger på min stedbror: "Lad os lave et fotoshoot!" "Nej for helvede!" Svarer han, men jeg griner bare. "Ikke med os, med Vaske!" Han elsker vaske, der bare er med overalt. "Lad os lege, at vaske er røver!" Siger jeg opstemt.
Jeg kan se lyset i hans øjne, han er helt med på ideen om Vaske i centrum, og jeg aner en lille 'thombs up' fra hånden han hviler på sit lår. Fotoshoot 'Bamse Banditten Vaske' er sat i værk, og vi fyrer rundt på grusstierne og udspiller diverse scenarier, som Vaske er igennem på sin flugt. Fald på gruset, skjul i busken, spiller sej med solbriller på siddende i min stedbrors skød.
Han er glad, det her er noget særligt, tænker jeg. Vaske er vigtig for ham, så den gennemsuttede, gennemtyggede vaskebjørns bamse, som han vist har haft fra helt lille, skal da bare med rundt.
Efter vores shoot er det tid til et hvil. Vaske er temmelig træt, og vi er tørstige. De voksne starter grillen, og skænker noget der ligner saftevand i medbragte plastikkrus. "Mig og Vaske skal have cola," siger han. Jeg smager den røde drik i stedet. Helt sikkert! Inden aftenen er omme, får jeg vist tømt en flaske selv, og sjældent har jeg været i så godt et humør.
Det her bliver den bedste ferie, kan jeg mærke, og selv om det ikke er mig, der sidder i den bedste stol, føles intet mere rigtigt end at være på lige netop den campingplads, med lige netop de mennesker, lige netop den sommer, med lige netop den røde drik i maven.

Jeg lægger den mindste over i side-vuggen, og tænker lidt. Den sommer var noget særligt. Det er den første sommer, jeg har sjove minder med ham fra. Det må være 12,13,14 år siden måske? Jeg husker meget andet, men den sommer taler vi stadig om i familien. Vi mindes stadig den sommer med Vaske, sangria og ham, min stedbror.

Skriv kommentar

Besvarelsen Sommer med ham er publiceret 15/09-2018 03:26 af Sarah Louisa Moore (Louisa) under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 1 - 15/09-2018 03:26
Besvarelsen er på 396 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.