MacGuffin

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en ting eller et plotelement som har betydning for personen/personerne i historien. Som forfatter skal du ikke afsløre det præcise indhold, som fx kunne være indholdet i en kuffert eller en speciel æske. Denne ting eller element har kun til formål at binde historien sammen, men må samtidig gerne gøre læseren nysgerrig efter at vide mere. I mange tilfælde er elementet udefineret og helt åbent for fortolkning for læseren - det kan så at sige være alt muligt, brug fantasien. Det skal dog være en fysisk ting, og hverken en følelse eller oplevelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Begrebet MacGuffin stammer helt tilbage fra Hitchcocks tid, og er blevet benyttet i et utal af spillefilm gennem tiderne, specielt spændingsfilm og gysere.

"Det er unægtelig spændende..." jeg trak vejret i uregelmæssige stød, mens jeg mekanisk førte cigaretten op til munden. Mine øjne sved, og den tørre hud i mine håndflader kløede. Peter havde medbragt brevet, der nu lå på sofabordet. Insisterende og gulnet efter flere år i bunden af en kuffert på loftet.
"Hvorfor åbner du det så ikke bare?" Peter lænede sig nysgerrigt frem, og greb brevet med en bevægelse som en der har fundet en ældgammel skat. Der var noget i hans øjne. Noget jeg ikke havde bemærket før nu. Noget næsten manisk. Han fumlede med abstinensrystende hænder ved kanten af brevet. Prøvede at finde en åbning i lukningen.
"Drop det, for helvede!" snerrede jeg og flåede det ud af hænderne på ham. Jeg kunne ikke få mig selv til at åbne det. Forklaringen på min tågede fortid lå i brevets ord, og alene tanken om det fik mig til at smide det fra mig som var det et dødt dyr.
"Du ved godt at du ikke kan flygte fra det for evigt." Peter lænede sig veltilpas tilbage i sofaen, slyngede benene op på sofabordet, og tændte aftenens 20'ende cigaret. Hans ansigt fortrak sig i tilfredshed da røgen fandt sig til rette i de sorte lunger. "Jeg siger det bare. Det ender med at æde dig op inden du bliver 40."
"Det bliver disse der slår mig ihjel inden da." svarede jeg og holdt den færdigrøgede Pall Mall op som bevis i en mordsag. "Og desuden så flygter jeg ikke. Holder bare en fornuftig afstand til min fortid."
Peter inhalerede resten af sin cigaret. "Med andre ord, du flygter..." Han nåede ikke at færdiggøre sætningen før han krampede sammen i et hosteanfald. Et larmende, slimfyldt punktum for aftenens debat.
"Kan vi lade det ligge for nu?" Jeg var dødtræt. Alene diskussion om brevets indhold fik mig til at føle mig drænet for livsenergi. Med små slag mod bunden af askebægeret skoddede jeg cigaretten. Jeg orkede ikke at færdiggøre den.
"Som du vil." Trods hans modvilje, trak Peter på skulderen og gav sig til at rulle sit narkotiske forråd bestående af 200 cigaretter, på den røde rullemaskine. Enkelte joints blev lavet som en form for garniture. "Lidt classy, har man vel lov at være." plejede han at sige med et ironisk smil på de krakelerede læber.
Jeg greb min læderfrakke, og bevægede mig anspændt mod døren. Inden han kunne nå at spørge mere ind til brevets indhold, var jeg ude af døren.
Jeg var bange for indholdet. Mere end jeg kunne forklare til Peter. Mere end jeg kunne forklare mig selv.

Skriv kommentar

Besvarelsen Et Brev og to Rygere er publiceret 12/01-2019 13:14 af Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik) under skriveøvelsen MacGuffin.
Version 1 - 12/01-2019 13:14
Besvarelsen er på 431 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 år siden
#1 Malue
Jeg bliver mega nysgerrig efter at vide, hvad der står i det brev. Godt arbejde ;)
2 år siden
2 år siden
#2 Alf Fills
Det er en meget perfekt og yderst velskrevet tekst. Det passer virkelig godt til temaet, og man bliver som læser virkelig interesseret i, hvad der mon står i brevet. Fortsæt det gode arbejde. Glæder mig til at læse dine andre tekster.
2 år siden