Point of no return

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst, der tager sit udgangspunkt i udtrykket "Point of no return". Udtrykket skal forstås på den måde, at her er der ikke mulighed for at vende om. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Din tekst SKAL indeholde et tydeligt "point of no return", hvor det er 100% sikkert at der ikke er nogen vej tilbage.

Før mennesket kom til, stod gud med sine vogtere af himmelriget, for at skabe middeljorden for de der ikke kunne leve i harmoni. Gud ønskede at skabe civilisationen der kunne nærme hans egen oprindelse, så ham og døden selv ikke stod alene. Kaos fulgte med et frisind, og var sådan et stort problem, at gud måtte lave en begrænsning. Han kaldte skabningen for et 'menneske', hvor begrænsningerne involverede kortere livs varighed og kræfter. Dette var for at bevise deres værd, inden de fik en plads iblandt dem. Gjorde man sig fortjent ved at bestå, blev man vækket til live ved himmelporten, hvor man kunne vogte riget, eller leve frit i uendelighed i de guddommelige omgivelser inden afgørende udvikling opstod. Dem som fejlede blev destrueret, og dem som gjorde andet menneskelig skabning ondt, blev sendt til dødens kamre i underverdenen. Her sad guds bror, døden ham selv for at skabe balance til universet de fælles skabte. I uenighed forbød Gud hans skabelser til civilisationen. Skabelserne var modbydelige og voldelige, som de gjorde alt ondt. Hades var sur, og gjorde oprør ved at tage magten. Bag Gud tog han helligånd stenen, som kunne konvertere skabningerne til deres civilisation.
"Brodder, de kan destruer os! Vi må være forsigtige!"
Han drejede hovedet, og rakte hånden mod Hades som opslugte energi. Omgivelserne blev dystre.
"Nej! Jeg tillader det ikke!"
Han skabte en grå sky formet som en hånd der tog fat omkring Hades. Resterende skyer omkring dem begyndte at samle sig i en storm. Kort efter ramte de ham som en tornado med lyn i, netop for at holde ham stille.
"Slip den brodder! Tving mig ikke til at destruerer den!"
Hades grinte som han gik ud af sin fredelige skikkelse. Hellighånd stenen gav ham dobbelt så stærk. Langsomt fremviste han sin sande identitet med sort røg omkring sig. Hornene voksede langsomt ud af hovedet, øjnene blev røde og vinger af ild voksede ud af ryggen på ham. Vingerne foldede omkring ham for beskyttelse, hvor de hurtigt åbnede op igen, som gav et brag. Braget sendte en energibølge mod gud, som fik ham til at falde tilbage, hvor udkastningen stoppede.
"Underkast dig!", råbte hades.
Himmelrigets vogtere kom flyvene op. De nåede ikke langt som han rakte hånden mod dem og trak til sig. Deres vinger begyndte at visne og gyldne rustning faldt af. I modvilje bevægede de sig nærmere ned mod de gyldne gulve. Langsomt dannede en sort sø med skillet hænder der rakte op efter englene. De blev hivet ned med skrig og smeltede til skiletter ind mod hades, som opslugte deres sjæle.
"Nej! Stop!", råbte gud.
Øjnene blev hvide i det han holdte hånden ned i gulvet, for at danne lyn markeringer under hades. Det store brag gjorde alting hvidt. Langsomt åbnede hades øjnene, og så at Gud stod ved kanten. Han kiggede ned mod himmelriget. Stenen var ødelagt og lå spredt omkring dem begge. De begyndte at smelte gennem det gyldent gulv og faldt som røde ildkugler gennem himmelrigets fortabte verden.

Skriv kommentar

Besvarelsen Menneskets tilkomst er publiceret 15/07-2019 14:32 af Martin Stach Tomas (Lowrater) under skriveøvelsen Point of no return.
Version 1 - 15/07-2019 14:32
Besvarelsen er på 499 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 2 måneder siden
#1 Niels Cenius (Snowlion)
Det er sgu mytologi der ligner virkeligheden lidt for overbevisende godt i den form for drama som mennesket igen hellere vil underholde deres liv med end de vil elske fred.
1 år, 2 måneder siden