Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

De stod, hvor de nu engang stod. Han på den ene side af døren. Hun på den anden. Øjenkontakt gennem massiv glas. Åndedrag som kun kunne ses, ikke høres. De var, hvem de nu engang var. Han ukendt for hende. Hun ukendt for ham. Det var et første møde, som første møder er flest. Og der var smil, intense blikke og dødsdomme allerede der. Senere ville han tænke tilbage på hende. Han ville tænke, at det var ironisk, at han skulle møde hende der. Sit livs kærlighed. På den anden side af glas. En vinteraften på Vesterport station. Efter en helt almindelig strøgtur. Hun ville tænke tilbage og mindes hans øjnes farve, som hun aldrig nåede at kende, fordi hylet lød og toget kørte. Og det næste hun så var mørke. Tunnellens skarpe lys fra lamperne, farende forbi, mens hun knugede hænderne om buketten med pastelfarvet brudeslør. Buketten som senere blev sat i vand hjemme i lejligheden med udsigt over absolut ingenting. Kun sprukken asfalt og lejlighedsvise glimt af biler. Det var, som det nu engang var. De så ikke hinanden igen. Alligevel vidste de det begge. Det var den. Den store kærlighed. Den var fundet, men lige så hurtigt mistet. Et hyl fra toget, og den var tabt. Nogle gange når han sad i vinduskarmen, på jobbet hvor hans tjans som kontorelev langsomt tog livet af ham, indefra og ud, kunne han dufte hende. Og hun duftede af blomsterne, som hun havde holdt i sine hænder. Det var han sikker på, selvom han senere så selvsamme blomster hos en bekendt og ikke kunne få duften til at passe sammen med hende, da han bukkede sig ned og snusede ind. For blomsterne duftede, som de nu engang duftede. Af håb, som med tiden tørrede ud, fordi håb kun har en vis levetid. Men det var godt nok, tænkte han. Men det var i orden, tænkte hun. De havde haft den, kærligheden, om ikke andet så lige der. I øjenkontakten gennem glas. Nu kunne de leve videre. Skabe et liv, som liv er flest. Ensformige og uden kærlighed. Eller vaklende og uden kærlighed. Det er den risiko der er, når man møder blikke gennem glas, eller over gader, eller gennem en menneskemængde. En form for strålingsrisiko, kan man sige. Stråling af håb. Kærlighed. Først fundet. Derefter tabt. Så det var, som det nu engang var. De havde været, hvem de nu engang havde været. De havde stået, hvor de nu engang havde stået.
Tilfældige ord: strøgtur, vinteraften, kontorelev, strålingsrisiko, brudeslør

Skriv kommentar

Besvarelsen Det var, som det var er publiceret 01/08-2019 22:10 af Roja Dietz (IntetNavn) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 3 - 01/08-2019 22:28
Besvarelsen er på 412 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 måned, 22 dage siden
#1 Natashia Hansen (NAHansen)
Enormt god brug af ordene. Og god vekselvirkning frem og tilbage mellem "ham" og "hende".
Der er lige en grammatisk hovsa, et sted i midten, hvor der står "Den store kærligheden".
1 måned, 22 dage siden