Oplevelse

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie som tager udgangspunkt i en oplevelse for en person med nedsat fysisk funktionsevne. Hvordan føles det fx at være døv, blind eller enarmet? Lad det være op til læseren at finde ud af hvilket handicap der kan være tale om. Skriv ud fra hovedpersonens synsvinkel. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Jeg lå i min seng og her havde jeg lagt rigtig længe. Jeg havde ringet på klokken; det var længe siden. Jeg havde registreret den varme, tynde masse, som var blevet udskilt i min ble. Nogen ville kalde det nedværdigende. Jeg lå bare og ventede og kunne ikke vende mig, dreje mig eller flytte mig op eller ned i sengen. Jeg mærkede det varme langsomt blive køligt. Tiden gik. Mine gardiner var rullet for. Jeg ønskede, at lyset kunne strømme ind. Det var langt op på formiddagen. De andre havde travlt. Jeg mærkede det, der havde været varmt og som var blevet køligt, nu begyndte at klø. Sjovt, at jeg kunne mærke det, når nu jeg ikke kunne bevæge mig. Jeg tøvede med at ringe igen. Jeg vidste jo, at de havde travlt. Og jeg vidste, at der var andre, som havde mere brug for hjælp og andre, der ikke tøvede med at ringe på klokken. Jeg kiggede rundt i lokalet. Jeg følte ikke, at det var mit hjem. Jeg brød mig ikke om porcelænsdukker og hyacinter men det gjorde min kontaktperson. Åbnede man mit klædeskab, kunne man konstatere, at min primær kontaktperson hed Lone H. Der var ikke rigtig nogen, som var undersøgende på, hvad jeg syntes om. Jeg lå bare her med min ble og beklagede mig ikke. Bleen føltes tung og kold. Jeg sukkede, da noget varmt lagde sig og tog kulden men gjorde det våde mere vådt og tungt. Jeg kiggede på nødkaldet. Overvejede at ringe. Kiggede på klokken. Over på gardinerne og skimtede lyset udenfor. Drejede ansigtet ind mod væggen. Lukkede øjnene og gav efter. Følte det salte våde trille ned af mit ansigt. Lukkede øjnene tættere i og pressede munden sammen. Trak vejret ind igennem næsen og bemærkede, at hyacinterne ikke kunne overgå dunsten af udskillelse. En nøgle lød i døren. Lone H gav sig selv adgang. Jeg kunne høre det var hende, for hun råbte og trak gardinerne for med den genkendelige hurtige bevægelse.

Skriv kommentar

Besvarelsen Bleen er publiceret 18/09-2019 21:33 af Eris Strange under skriveøvelsen Oplevelse.
Version 2 - 18/09-2019 21:36
Besvarelsen er på 331 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Rud Stenfisker (Stenfisker)
Det er godt beskrevet. Ægte omsorg med kvalitet hvad er det. Det eksisterer i min verden kun hånd i hånd med kærlighed og empati. Det er derfor den offentlige omsorg skal gentænkes, fra den svages synspunkt.
3 år siden
2 år siden
#2 Louise Stuhr (Havskum)
Hej Eris, du rammer spot on med din beskrivelse af magtesløsheden. Som jeg læser det tilhører denne følelse en plejehjemsbeboer der er overladt til sig selv uden tilstrækkelig hjælp - det er hjerteskærende godt beskrevet, også det med at man ikke vil beklage sig eller være til besvær da andre også har behov. Bravo, godt skrevet! Bh Louise
2 år siden