Værdiladning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie hvor du lægger hovedvægten på beskrivelsen af det sted hovedpesonen befinder sig. Beskrivelsen skal være værdiladet (altså ikke neutral). Det kunne være beskrivelsen af forberedelseslokalet man sidder i, inden man skal til mundtlig eksamen, det kunne være tandlægens venteværelse, eller måske beskrivelsen af en regnskov i Sydamerika. Målet er, at din værdiladede beskrivelse skal danne billeder, følelser og oplevelser inde i læserens hoved, så læseren selv føler at han/hun er tilstede.

Der duftede af stegt kød. Røgen fra grillen kildede hende i halsen, og kaldte på en perlende pilsner. Solen varmede, på trods af at baren var henlagt i skygge. Bølgernes behagelige brusen hoppede fra hendes øre til hendes hjerte og tilbage igen. Hun kørte en finger henover barens glasoverflade, og trak en streg i fedtet efter sig. Barstolens bambus knirkede, da hun lagde det ene ben over det andet. En kølig brise fandt vej forbi hendes tynde kjole, og svalede hendes hud. Imellem sine tæer mærkede hun sand. Det kradsede vidunderligt og mindede om, hvor hun var.
James kom til syne ude fra grillen. Han begyndte at smøre bunden af hendes burgerbolle med sennep. James stod bag baren med ryggen til. Hvid skjorte. Opsmøgede ærmer. Sort forklæde. Hun kunne se musklerne i hans arme, når han stod og arbejdede. Et smil flækkede hendes ansigt, og det gjorde hende forlegen. Selv iført solbriller trak hun stråhatten længere ned i panden, og drak en stor tår af piña coladaen. Kokosnødden, som James lavede drinken i, føltes ru og hendes fingre legede med de lange tråde, der bugtede sig ned over skallen som vildtvoksende lianer.
Der var kun et ældre, fedladent ægtepar tilstede i baren udover hende. De sad helt ude i solen og arbejdede på at blive lige så røde, som de hummere James serverede om tirsdagen.
Et salatblad. En skive tomat. Bøffen. Og så hp-sauce og ketchup, for til sidst at sætte toppen af burgerbollen på. En burger uden så meget pis, men med en særegen smag. Det var de eneste James lavede. Man kunne få burgeren sådan her, eller uden saucerne. Hun elskede ham for det. Hun elskede livets simple gang her. Der var en skærende kontrast til livet derhjemme. Til mails. Løbeture. Mådehold. På væggen over James hang et ur. Det viste altid halv fem.
"Jeg vil gerne bede om en Tiger til min burger," bad hun James. Hun var blevet glad for den singaporeanske øl. Hun fiskede en blå camel op af den bløde pakke, tog et drag, pustede ud og lagde nakken lidt tilbage. Lige akkurat, imellem bølgeskvulp, grillens syden og dyrelyde, kunne den tranceinducerende techno høres.

Skriv kommentar

Besvarelsen Café Love Beach er publiceret 23/01-2020 21:07 af Kryster Lübeck (John Blicher Madsen) under skriveøvelsen Værdiladning.
Version 1 - 23/01-2020 21:07
Besvarelsen er på 360 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Alexander Bang (Doctor Zoltron)
Fint callback med øllen til sidst, men jeg ville ønske at den var kommet tidligere. Ellers vil jeg sige at det var en fin beskrivelse. Du formåede at skabe billeder i mit hoved af stedet og det var jo det der var meningen.
4 år siden
4 år siden
#2 Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
@Doctor Zoltron - tak doctor!
4 år siden