Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Lægens venteværelse. Et koncentreret billede af samfundet, kogt ned til sygdom, genetiske fejl og slutteligt død. Det er svært ikke at smile når man sidder der med sin egne problemer. I mit tilfælde er det et snørklet urinrør. Hvor patetisk er det ikke, især når man er blandt kræftpatienter der skal til sit ugentlige tjek. Så er det bare en mindre ting at lide af. Som fodvorter. Eller ligtorne.
Det mest mærkelige er at jeg ikke altid kan se hvad de andre lider af. Jeg sidder ved siden af en dame i halvtresserne. Hun er pæn og nydelig, ingen synlige skavanker. Mon hun har dårligt hjerte? Eller måske en sprunget ringmuskel efter en lidt for heftig tur i swingerklubben? Det er ikke til at vide... Måske er det eksem i armhulen?! Jeg beslutter mig for at det er problemet. Hun smiler til mig, venligt og høfligt.
Ved siden af damen sidder en ung mand. Han må være i tyverne. Han er sikkert i gang med en uddannelse som civilingeniør og arbejder ved siden af som kassemand i Netto og bartender i studenterforeningen på uni. Det er ren win-win for ham. Rabat på mad og sprut og nemmere adgang til pigerne. Det er sikkert også derfor at han sidder der. Efter et engangsknald har han fået kyssesyge, det vil i hvert fald forklare hans små sår omkring munden. Og det er sur røv. Ingen sprut og piger det næste lange stykke tid, kun rabat på mad i Netto. Og ved den erkendelse føler jeg mig pludselig lettet over at han sidder ved siden af damen og ikke mig. Mon han er urolig? Urolig for dommen fra lægen?
Jeg har været i dette venteværelse i over 10 år. Altså ikke på en gang, men et par gange om året over et spænd på 10 år. Det vil ikke være forkert at sige at min læge har et nært og måske endda tæt forhold til mit snørklede urinrør. Det kommer helt automatisk når han næsten har set mere på min pik end min kone har.
Sygeplejersken kommer ud og siger et navn. Jeg hørte ikke hvilket, men damen rejser sig og følger med hende. Nu er der en tom stol mellem mig og den unge mand. Heldigvis bemærker han ikke tomheden mellem os, da han er travlt optaget af sin mobil, for øvrigt endnu et sygdomstegn i det moderne samfund.

Skriv kommentar

Besvarelsen Tanker fra et venteværelse er publiceret 26/01-2020 11:40 af Alexander Bang (Doctor Zoltron) under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 26/01-2020 11:40
Besvarelsen er på 397 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 år siden
#1 Ann R. Sørensen (Savanti)
Velformuleret og får lyst til at læse næste kapitel . Hilsen Savanti .
2 år siden
2 år siden
#2 Sarah Gam (Solus)
Gode formuleringer af hverdagens oplevelser
2 år siden
2 år siden
#3 Andreas Damkjær (AINVDER)
Inspirerende måde, du sætter ord på en hverdags-situation :-)
2 år siden
2 år siden
#4 Nina E. Kirkmand (Miniebsen)
Meget velskrevet tekst. Fyldigt sprog, uden unødvendig fyld. Man ser straks det hele for sig :)
2 år siden
2 år siden
#5 Iben Neergaard (Ibanez)
Jeg er vild med det. Humor går hånd i hånd med alvor, du fik mig til at grine 3 gange, tak for det. Du har så evigt ret. I tankernes fordomsfuldhed, men sådan går det.

- Iben
2 år siden
1 år, 8 måneder siden
#6 Laura Mosegaard
Hej Alexander
Man ved aldrig hvad der foregår i andres hoved, eller hvad de slæber med sig i baggagen. Din tilgang til de andre patienters mulige sygdomme er morsom, og ikke mindst din egen sygdom. Selv det mindste kan betyder meget for nogen.
Jeg kan er vild med din måde at skrive på, og hvordan du fik bygget teksten op. på en måde morsom og så stadig bare overhovedet ikke.
og så det lille dog virkelig præcise indskud med klistre-til-hænderne symptomet, vi alle oplever. Min lærer fra folkeskolen kaldte telefoner og ipads for elektroniske sutteklude:)
Hilsen Laura
1 år, 8 måneder siden
11 måneder, 20 dage siden
#7 Johannes.Kjær
Teksten er meget fangende og spændene.
11 måneder, 20 dage siden
10 dage siden
#8 Jan Wolffgang (Bjergfod)
Hej Alexander!
Kan se det er længe siden, at du har publiceret denne tekst, men det er den absolut ikke blevet dårligere af! Den tåler faktisk at blive læst et par gange, da den er så fyldig og flydende, så der (for mig) er mere at komme efter 2. gang.
Tak for inspiration!
Dbh Jan
10 dage siden