Menneskerne i lægens venteværelse

Lægens venteværelse

Opgavebeskrivelse

Beskriv en situation i lægens venteværelse, hvor der er andre end dig der venter på at blive ekspederet. Typen af læge er helt underordnet, men brug gerne fantasien. Læg særlig vægt på spændingen, nervøsiteten eller frygten for det der skal komme ved et besøg hos lægen. Beskriv de tilstedeværende personer. Skriv teksten i jeg-form.

Døren går op endnu engang, ind kommer en ældre dame, hun sætter sig på den første stol hun kommer til. Den mandlige læge kommer ud med sved på panden og siger endnu et navn højt en ung mand følger med. Min tid var klokken 11, nu er klokken 11.30. Jeg tager et forsigtigt kig rundt i venteværelset. Der er virkelig mange der venter på det bliver deres tur. Udover den ældre dame som lige er kommet ind, er der en mor med to børn, de skal sikkert have deres vacciner, børnene sidder i legehjørnet og leger med Duplo. De ældre mennesker skal sikkert have deres månedlige tjek for de ene eller andet, det er de ved at være godt rutinerede i. En af tingene ved sådan et venteværelse er stemningen den er spændt og nervøs. Hos nogle er det tydeligt de er syge, andre er det ikke tydeligt ved og nogen skal bare have taget en blodprøve eller vaccineres. Jeg er en af dem der ikke fejler noget, jeg er måske gravid... men ved ikke hvem faren er. Jeg er nervøs for svaret, men også for hvem mon faren er, der er nok 2 muligheder, måske 3. Døren går op endnu engang, et ungt par kommer ind, kvinden ser træt ud, og har helt matte øjne. De sætter sig ved siden af mig, jeg tager mit blik til mig igen. Sygeplejersken kommer ud, moren med de to børn følger med. Ind af døren kommer en midaldrende herre, han kigger nervøst rundt men sætter sig hurtigt med sin telefon foran næsen for at undgå kontakt med andre ventende patienter. Moren med de to børn kommer ud igen, det ene barn har røde øjne, men har fået et stykke tyggegummi. Det andet barn tager det helt roligt mens der bliver gumlet godt og grundigt på et stykke tyggegummi. Den kvindelige læge kommer ud, og siger mit navn højt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Menneskerne i lægens venteværelse er publiceret 10/04-2020 14:25 af frejamariebruun under skriveøvelsen Lægens venteværelse.
Version 1 - 10/04-2020 14:25
Besvarelsen er på 317 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 6 måneder siden
#1 Pernille Wirenfeldt
God beskrivelse af menneskerne i venteværelset. Du får flettet en spændende historie ind om jeg fortælleren som man gerne ville have hørt mere om, men du slutter historien rigtigt fint for teksten skal jo netop handle om lægens venteværelse og ikke konsultationen.
1 år, 6 måneder siden