Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Hun ved kun det, hun har fået fortalt. Hun husker det ikke selv. De sagde, at det var slaget som gav hjernerystelsen, og også var det som forsagede hendes hukommelsestab. Jeg er ingen spåkone, men jeg vil sige, at jeg alligevel nu altså havde set det komme. Nå ja, måske ikke lige sådan som det skete, men mere slaget i sig selv. Hun er jo så klodset, Lotte, at det faktisk nærmest er et rent under, at det ikke er sket før. Men at det skete som det gjorde, nej, det kunne jeg nu ikke have forudset.

Mange er sikkert før kommet til skade til en polterabend, men sikkert ikke sådan.
Vi var lige knap kommet ind på værtshuset Blæksprutten, da dem i baren klapper, og bestiller shots til gruppen. En af fyrene som allerede har fået godt indenbords komplimenterer Lottes outfit. Vi har iklædt hende et meget blåt tylskørt, blåt da blå nu en gang er hendes yndlingsfarve, dertil en lysegrøn bluse, perlekæder, et brudeslør og al for meget makeup. Udover hendes outfit kan han ikke lade være med også lige at kommentere hendes, efter hans mening, meget fine stumpnæse. Her kunne man af andre muligvis godt have forventet et optrin af en slags, af en som var sartere end Lotte, men Lotte, hun griner nu bare, og spørger om han ikke selv skal have et shot med. For sådan er hun engang. Fuld af smil og latter. Det er nok også derfor, at han byder hende op til dans. Livligt går det for sig, lige indtil de kommer for tæt på den store blæksprutte, som sidder på den ene væg. Her får blækspruttens ene arm fat i Lottes brudeslør som flagrer ud fra hendes knold i nakken. Sløret sidder godt fast i både blæksprutten og Lottes hår. Dette betyder, at Lotte bliver hevet tilbage og slår hovedet lige ind i selve blæksprutten. Vi andre er da nået ned til hende og får viklet sløret ud og hjulpet Lotte ned på gulvet, hvor hun besvimer, og hvorfra hun bliver bragt til skadestuen. Der går timer før hun kommer til bevidsthed igen og hun husker som sagt ikke selv historien. Dette betyder dog ikke, at hun ikke selv fortæller den, når snakken falder på hendes polterabend, og det hver gang med et smil på læben.
Tilfældige ord: hukommelsestab, spåkone, blæksprutte, stumpnæse, brudeslør

Skriv kommentar

Besvarelsen Lottes polterabend er publiceret 04/05-2020 21:18 af Line Louise Hansen (Line L. Hansen) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 2 - 05/05-2020 08:15
Besvarelsen er på 385 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 6 måneder siden
#1 kompisskåne
super sduper super godt æs tak for det gode læs
beklager ikke så gode dansk
mage spænene med lotte

god aften
1 år, 6 måneder siden
1 år, 5 måneder siden
#2 LA-M
Skønt sprog, og god historie!
1 år, 5 måneder siden