Deja-vu

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv tekst hvor hovedpersonen til en vigtigt møde oplever et deja-vu undervejs i historien (fornemmelsen af at have haft en bestemt oplevelse før). Skriv teksten i 1. person ental (jeg-form) og prøv at afslutte med en cliffhanger. Du vælger selv historiens genre. Læs mere om begrebet deja-vu her: http://da.wikipedia.org/wiki/Deja-vu

Fredag. D. 17. juli. 2020. En rød cirkel er tegnet omkring datoen på kalenderen. Kuglepennes kolde metal virker nærmest dulme på din svedige håndflade. Du sætter et kryds over datoen. En underlig fornemmelse rammer dig, idet du tegner de to streger som danner krydset. Fornemmelsen er nærmest Velkendt? Kuglepennen bliver lagt på kommoden og du bladrede om på de forrige sider. Små svedpletter bliver efterladt idet du rører siderne. Et hav af sorte krydser og et par enkel blå cirkler. Men ingen røde. Du lader siderne falde tilbage igen og skubber fornemmelsen fra dig. Eller du prøver i hvert fald, men den sidder stadigvæk i dig. Følelsen af noget velkendt.

11.00. De små skiver på uret bevæger sig næsten ikke. Du retter dig op i stolen. Tørrer hænderne af i undersiden. 11.01. Du kigger rundt. Det er et lille venteværelse. Næsten klaustrofobisk. Der sidder en anden derinde. En kvinde. Hun sidder og holder stramt om sin taske, klar hvis nogen vil tage den. Jeres øjne mødes. Øjnene er ikke bare blå. De er lavendelblå. Lange buede vipper omkredser dem. Der er noget ved disse øjnene. Du rynker panden imens du prøver at huske, hvad der er med dem, hvor du har set disse øjne. Du ved at du har set ind i disse lavendelblå øjne før. Du prøver at vride din hjerne for minder, men det er som om der mangler noget. En slags nøgle til at lukke op for de glemte minder. Med skuldrene trukket op over hovedet rykker kvinden en plads længere væk fra dig, imens hun tager blikket væk. Du prøver at fange hendes blik. Du ved at hvis du bare fik en chance for at se ind i hendes øjne, vil du vide hvor du har set hende. Men forgæves. Kvinden kigger ikke mere på dig.

12.00 Dit navn bliver kaldt på blidt. Du rejser dig og skæver til kvinden. Blikket er stadigvæk slået ned. En høj mand med hvid kittel fører dig ud ad ventelokalet. Han fører dig hen til et nyt lokale. Der er et højt skrivebord, en computer ovenpå og to stole. Den høje mand anviser dig stolen foran skrivebordet. "Sid ned." Han siger dit navn ingen, denne gang neutralt. "Har du fået nogen tilbagefald?"
Du ryster på hovedet. Der bliver tastet ind på computeren.
"Ingen syner?" Der er en vist undren i stemmen.
"Nej"
"Ingen..." Der bliver holdt en pause idet manden læser noget på skærmen. "Ingen fornemmelser?"
Du tier et øjeblik. Dine håndflader bliver svedige igen. Du kigger ned på dem. Noget rød står skrevet på din ene hånd:
"17.07.20. Stol ikke på dem. Husk Madeline."

Skriv kommentar

Besvarelsen Deja vu er publiceret 13/07-2020 13:15 af Leah Hartwig (L. K. Hatwig) under skriveøvelsen Deja-vu.
Version 1 - 13/07-2020 13:15
Besvarelsen er på 440 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

21 dage siden
#1 LA-M
Jeg tror, at du læste opgavebeskrivelsen forkert - det skulle være 1. person ental (jeg), ikke 2. person ental (du).
Jeg kan faktisk gode lide ideen, som du kunne arbejde videre med, men der har sneget sig en del fejl ind, som gør teksten svær at læse, f.eks. allerede "Kuglepennes kolde metal virker nærmest dulme på din svedige håndflade." Jeg kunne rigtig godt tænke mig at læse historien, når teksten er rettet til!
21 dage siden