Opbygning af stemning

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie om en mand, der bor i et almindeligt parcelhus. Beskriv hans vej til bussen en tidlig morgen, mens en diffus trussel lægger sig omkring ham.

Briip-brep-briip. De mekaniske bip fra clockradioen havde vækket ham. Igennem de hvide blondegardiner kunne han se morgensolen. Fuglene kvidrede. Æbletræets knortede grene svajede blidt i vinden. Han kyssede sin kæreste på panden. Så hvordan hendes ansigt, halvt i søvne, blev oplyst af et smil. Hun vendte sig med ryggen til og trak dynen omkring sig.
Der var sommerfugle i hans mave, da gummiskoene knirkede i takt med havelågen. Han fik lyst til at fløjte med fuglene, men gjorde det ikke. Længere nede ad gaden kørte postbuddet morgenens aviser ud. Rød frakke og gul cykel og grøn liguster. Han hilste på Fru Olsen, der var tidligt ude og lufte sin grimme lille puddel. Dannebrog vejede allerede i en halv snes haver.
Dun-dunk-dun-dunk. Han hørte den, før han så den. For enden af vejen, ved vendepladsen, holdt en sort bus med bassen pulserende ud ad den åbne dør. Dun-dunk-dun-dunk. Ivan og Klaus stod og røg smøger ude foran. Peter pissede op af en hæk.
"Hey Torben!" det var Ivan der råbte. "Skynd dig nu lidt. Vi skylder den kommende gom, ikke at komme for sent! Og vi har kolde øl!"
Det gav et sug i maven på ham, da han småløb hen imod bussen. Det var Stians polterabend, og de havde planlagt den ned til mindste detalje. Det ville blive en legendarisk dag. Uden tvivl. Men hvad Torben ikke vidste var, at før dagen var slut ville han have myrdet de 3 mænd, der stod og ventede på ham ude foran bussen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Polterabend er publiceret 15/11-2020 20:04 af Kryster Lübeck (John Blicher Madsen) under skriveøvelsen Opbygning af stemning.
Version 1 - 15/11-2020 20:04
Besvarelsen er på 250 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år siden
#1 Niels Cenius (Snowlion)
Den sidste sætning vender hele meningen om, og de første linjers harmoni går i chok. Niels Snowlion
1 år siden
1 år siden
#2 Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
Kære Snowlion,
Jeg opfatter din kommentar som positiv.
Tak fordi du tog dig tid til at læse!
1 år siden
1 år siden
#3 Michael Butjaikin (Michael But)
Godt skrevet.
1 år siden
1 år siden
#4 Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
Kære Michael,

Tusind tak for din feedback, og tak fordi du tog dig tid til at læse!
1 år siden
1 år siden
#5 Torben Andreas Johan Munch (TorbenAndreas)
Pirrende, og ikke mindst velskrevet.
1 år siden
1 år siden
#6 Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
Kære Torben,
Mange tak for de pæne ord!
1 år siden
1 år siden
#7 Laura Mosegaard
Hej Kryster Lübeck
Du er rigtig god til at få bygget en start op, som man virkelig kan leve sig ind i. dit sprog er beskrivende, uden at blive kedeligt detaljeorienteret. Du byggede spændingen op, med sætninger som "Der var sommerfugle i hans mave" og "Det gav et sug i maven på ham", man ved at nu skal der ske noget. tilgengæld, uden at jeg forhåbentlig fornærmer dig, så blev din afslutning lidt, og så, og så og så agtig. forstå mig ret, du har fået bygget den godt op, men din slutning er bare lidt flad. ja han kommer til at myrde tre, men det virker bare heller ikke til der er mere i det end det.
hilsen Laura Mosegaard
1 år siden
1 år, 3 dage siden
#8 Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
Hej Laura,
Mange tak for din feedback!
1 år, 3 dage siden