Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Ivar Henriksen startede computeren op med en skælvende pegefinger. Måske ville det ikke lykkes ham at logge på. Han vendte posen med økologiske broccoli buketter og holdt den mod den voksende bule over hans tinding. Det gjorde fandens ondt, men Ivar Henriksen fortrak ikke en mine. Skærmen lyste op, hvor der var plads til hans kodeord. Ivar kiggede op og mødte attentatmandens blik og pistolmunding, der begge var vendt i hans retning.
"Giv mig et øjeblik. Jeg kunne have hukommelsestab," sagde Ivar med en kold og kynisk stemme med referencen til den velkomst attentatmanden gav ham, da han trådte ind i den mørke lejlighed.
Attentatmanden gav ham et nik med pistolmundingen. Det kunne betyde alt fra "kom nu" til "sidste chance". Ivar lagde broccoli posen og lod fingrene finde de rigtige taster. Han havde aldrig lært ti-finger-systemet, men hakkede med pege- og langefingre, så hele tastaturen bankede mod bordet.
O D Y S S E U S 3 0 5 0
Han afsluttede med enter-knappen, inden Ivar igen holdt broccoli posen mod hovedet og vendte computeren om mod attentatmanden.
Attentatmanden trak en mobiltelefon op af lommen og foretog et opkald uden at flytte blikket fra Ivars pokeransigt. Ivar lyttede med. Det var en kvinde, der talte i den anden ende. Attentatmanden lod som om han havde en ny lille kartoffel i hver kind. Slavisk sprogstamme. Øst-Europa. Ivar kunne dog ikke genkende sproget. Det var ikke umiddelbart nogen, han havde forretninger med.
Attentatmanden skubbede computeren tilbage til Ivar og rakte ham telefonen. Kvindestemmen talte engelsk med samme østeuropæisk accent.
"Mr. Henriksen, please transfer $ 100.000 to the following account." Frasens høflighed var en ren formalitet. Det samme var smilene og håndtrykkene, når Ivar Henriksen gjorde forretninger i verdens tyngdepunkter for interne konflikter og krig. Der var penge at tjene, og Ivar havde en lukrativ forretning. $ 100.000 var en god portion af hans disponible midler, men det gjorde ikke indhug i hans personlige formue. Ivar trykkede ind på én af sine bankforbindelser, som Interpol holdt øje med.
"Det var noget af et prismærke. Hvad får jeg for det beløb?" Ivar skævede til attentatmanden, der fulgte med på skærmen, mens Ivar tastede beløb og kontonummer ind.
"Peace," brummede han. Ivar havde nær leet højt. Han var ikke en fredens mand.
Da beløbet var overført, skyndte attentatmanden ud af lejligheden. Ivar gav ham 10 minutter, inden han ringede til politiet for at anmelde et hjemmerøveri.

De tilfældige ord var: prismærke, tyngdepunkt, attentatmand, hukommelsestab og pokeransigt.
Tilfældige ord: prismærke, attentatmand, tyngdepunkt, hukommelsestab, pokeransigt

Skriv kommentar

Besvarelsen ODYSSEUS3050 er publiceret 20/02-2021 21:49 af Louise Amkær (Anlou) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 20/02-2021 21:49
Besvarelsen er på 414 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 måneder, 9 dage siden
#1 Rud Stenfisker (Stenfisker)
Man kommer til at tænke på at der aldrig er stjålet så mange penge som nu i den digitale verden hvor et tryk på en enterknap kan ruinere dig og mig.
Inspirerende tekst...

hilsen Rud
9 måneder, 9 dage siden
9 måneder, 7 dage siden
#2 Niels Cenius (Snowlion)
Kreativ god vinkel på de fem ord. Det eren skrive øvelse, men jeg vil godt have en overraskelse, der fanger mig ind som læser. Det er historien ikke lang nok til !
9 måneder, 7 dage siden
9 måneder, 7 dage siden
#3 Imbert Fortuna
mega godt skrevet jeg var lige i hareskroven og spise syltertøjsmadder, 10 styks

jeg læste næsten det hele tak for et godt læs tak for dig

hug og hak
huggeren & hakkeren

p.s.
jeg fik nachos til frokost de var kolde og osten var størknet
9 måneder, 7 dage siden