1 år, 5 måneder siden

De slemme trolde

Hvid jul

Opgavebeskrivelse

Skriv et kort juleeventyr som tager udgangspunkt i en hvid jul. Tilføj gerne gaver, risengrød og nisser, dog skal sne indgå som element - og sørg eventuelt for at eventyret bygger på en spændende oplevelse. Et eventyr er en fiktiv tekst, og eventyret har eksisteret i mange, mange år. Der kan findes eventyr så langt tilbage, som der kan findes skrevne kilder. Eventyret ender næsten altid lykkeligt, og er oftest også temmelig forudsigeligt.

Troldene hylede og skreg af spænding. De var ved at rulle kæmpestore snebolde. Der var masser af sne i år.

Boldene skulle rulles ned af bjerget og ramme toget når det kom kørende med forsyninger til nisselandsbyen. I år skulle det lykkes!

Troldene var rigtig onde og misundelige på nisserne, der nu skulle til at producere julegaver, så julemanden havde gaver at køre ud med.

Nisserne fik forsyninger af træ, farver, garn, pap og papir og flere ting så de kunne lave dukker, vogne, dyr og alt muligt andet.

Troldene fik ingenting, lavede ingenting. Blev ikke inviteret til noget. Man regnede ikke med dem. Det passede måske godt til troldenes selvforståelse, fordi de var ret dumme, larmende, ubehøvlede, beskidte og dovne. Men de var alligevel godt klar over, at de gik glip af et eller andet der kunne være rart og hyggeligt, dummere var de heller ikke.

Toget kom tøffende. Togføreren så til sin store skræk store snebolde komme rullende oppe fra bjerget med stor fart og et øjeblik efter ramte de toget med bulder og brag. Toget blev afsporet og væltede. Kasser faldt af og ting lå hulter til bulter. Togføreren lå og rodede i sneen.

Troldene løb ned mod toget, med sejrsskrig, og begyndte at tømme toget for ting. Alt blev båret op til de slemme troldes bolig på bjerget. Togføreren tog de også med.

En masse kasser med ting og sager samt en meget sur togfører, hvad skulle de uartige trolde egentlig stille op med det?
Det viste sig hurtigt at forholdene hos troldene ikke var egnede til at lave julegaveværksted i og troldene var fummelfingrede og kom galt af sted med hammer og søm. Flere af troldene nægtede kategorisk at lave noget så fjollet som dukker. De kom op at skændes og kaldte hinanden grimme troldeting. Hvis ide var det også at vælte det fjollede nissetog?

Pludselig bankede det på troldenes dør.

"Kom ind, hvem der, der vover at komme her?"

"Vi er tre nisser fra landsbyen. Vi vover at komme her fordi vi har et forslag til jer"

"Lad gå da, hvad har I småfolk at sige?"

"Kære trolde, vi vover at foreslå, at hvis I pakker alle forsyningerne og bringer dem på toget, samt får toget på skinnerne igen, så skal I få alle de julegaver I vil have og al den risengrød I kan spise i år. Og i årene fremover vil vi hver jul bringe masser af risengrød op til jer - og ønske jer god jul, hvis I til gengæld vil holde op med hvert år at forsøge på at skyde toget af skinnerne."

Troldene strålede af glæde og sagde ja tak.

Skriv kommentar

Besvarelsen De slemme trolde er publiceret 08/03-2021 19:17 af Ulhan under skriveøvelsen Hvid jul.
Version 1 - 08/03-2021 19:17
Besvarelsen er på 441 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 5 måneder siden
#1 Leif Nørholm (LNJ47)
Spændende og god humor!
Glædelig jul!
Nå ja, den varer jo til påske ... ;-)
1 år, 5 måneder siden