Stærke følelser

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvori en person beskriver en stærk følelse, gerne ved hjælp af metaforer. Hvordan føles det at være jaloux, være lykkeligt forelsket eller måske skulle træffe en svær beslutning? Brug fantasien. Teksten skal indeholde en beskrivelse af hvordan følelsen opleves fysiologisk - hjertebanken, gåsehud, kulderystelser m.v. Teksten skal ligeledes vise, hvad følelsen afholder personen fra, eller måske driver ham/hende til at gøre. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

tanken om at han måske igen, har drukket føles som en nagende og stikkende fornemmelse i brystet. Det plejer at ske omkring den føste, hvor han får udbetalt sin pension. Mon han denne gang, formår " at holde sig på måtten?
klokken bliver 10.00, 11.00...han ringer ikke, og kl.12.00 ringer jeg ham op Han svarer ikke, og min ængeleste gnaver nu, som en orm, i min tomme mave.Kl. 14.00 Ringer han op. Han er fuld... Med det samme mærker jeg hvordan mit hjerte, galopere med en frikvens på mindst 130. Jeg bliver også vred, men han kan ikke forstå hvorfor jeg reagerer, med at beberjde, ham at han ikke har ringet. " forhelvede skat" han stemme er slørret, og skylbetunget " jeg elsker dig, du må ikke være så hård ved mig!"Jeg sunker klumpen i halsen, og tilgiver ham, for 117. gang... jeg kan ikke andet.
Mit behov for at tale ham til fornuft vokser. Jeg ved at det ikke nytter noget, at prøve at få ham til at forstå... ikke før han er ædrug i hvet fald. Det er kun tiden der kan arbejde for mig nu.Han druk perioder, kan noglegange varer op til en uge. Jeg fatter ikke at jeg bliver ved med at finde mig i det... Men kærligheden over vinder alt! Jeg fantaserer om hvordan jeg skældder ham ud, og og sætter ham på plads , en gang for alle, men sandheden er at jeg er bange for at miste ham. Han er jo det sødeste, og kærligeste væsen, når han er ædrug, og det vil jeg ikke give køb på. Jeg mærker hvordan mine øje bliver fugtige.. Det er en kendt situation, men jeg kan ikke bare vende mig til ikke at lade mig påvirke, af hans alkohold misbrug.
Hvordan kommer jeg viddere? Med eller unden ham?
En beslutning er ved at tage form i mit hovede. Det her må stoppe, jeg ødelægger mig selv, med bekymringer om hans drukture.
Jeg ringer ham op igen, han svarer gnavent, " Hvad er der nu galt" Så vælter det ud af mig. Jeg græder, og skælder ud på samme tid. Da jeg smækker røret på, er 11års forhold fortid. Nu skal jeg gemmen kæreste sorg, men jeg ved at det her bliver starten, på et nyt liv, og at det er bedre forsat at beværer lidt selvrespekt, frem for at lade ham tærre på mit overskud, og ustandeseligt udsæte mig for bekymrede tanker.

Skriv kommentar

Besvarelsen Druktur er publiceret 09/03-2021 10:09 af Trine Petersen (petersen) under skriveøvelsen Stærke følelser.
Version 1 - 09/03-2021 10:09
Besvarelsen er på 410 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 måneder, 8 dage siden
#1 Rud Stenfisker (Stenfisker)
En dramatisk og socialrealistisk tekst. Der må være en grænse. ;-)

Foreslår du retter stavning generelt under rediger...

beværer lidt selvrespekt, frem for at lade ham tærre på mit overskud, og ustandeseligt udsæte

hilsen Rud
7 måneder, 8 dage siden
7 måneder, 7 dage siden
#2 Frederik Forsberg (sommerpilgrimmen)
En flot fortælling
når man læser den kan man mærke at det er meget personligt og det har nok også været svært at udgive den her tekst. Men den er smuk og realistisk
7 måneder, 7 dage siden