Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Mine ord var gråspurv, gave, klatretræ, spejl, kaktus

Gråspurven og Katten

Gråspurven var på sin morgentur rundt i villakvarteret. Pludselig så den en smuk, smuk have med en lille sø i midten.
- Der må jeg ned og leve mit liv, tænkte den og slog sig ned ved søen.

Inde i stuen sad Katten i sit klatretræ og længtes ud. Den kunne lige skimte solen og træerne bag den store kaktus, der stod midt i vinduet.
- Ih, hvorfor springer jeg ikke rundt udenfor, tænkte den. - Så kunne jeg opleve en helt masse nyt. Katten havde efterhånden efterset alt hvad, der var i huset. Den havde leget med kuglepennene, klatret i gardinerne, fanget mus på loftet og sat adskillige edderkopper til livs. Nu ville den gerne ud, fortsætte sin opdagelsesrejse, men dørene var altid lukkede. Den kunne ikke komme ud. Det var umuligt.
Katten var hoppet fra klatretræet op i vinduet, der var lige plads ved siden af kaktussen, og kunne nu se en gråspurv, der sad og pudsede sine fjer. Den brugte søen som spejl.
- Det ser ud som om, den gør sig til, men det kan vel ikke være for mig, tænkte Katten. - For jeg vil jo bare spise den. Hvem gør den sig så til for?

Gråspurven elskede at spejle sig i vandet og se hvor smukt den tog sig ud.

Katten tappede på vinduet, men Gråspurven lagde ikke mærke til det. Den havde travlt med sig selv. Katten tappede hårdere. Gråspurven så op. Den så ind i en vidunderlig verden.
- Hvilken gave, vil det ikke være at komme derind, tænkte den. - Det er, fordi jeg er så fin, at jeg får den mulighed. Det er, fordi jeg gør mig sådan umage. Jeg har simpelthen fortjent det.
Og så fløj den lige lukt ind i vinduet, der spejlede haven så smukt. Ruden gik itu. Gråspurven døde i sammenstødet og Katten fik sin frihed og et godt måltid mad.
Tilfældige ord: klatretræ, akvarium, tomat, leksikon, havenisse

Skriv kommentar

Besvarelsen Gråspurven og Katten er publiceret 07/04-2021 17:16 af Ingrid Gram Andersen (Gladingrid) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 07/04-2021 17:16
Besvarelsen er på 326 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 8 måneder siden
#1 Ulhan
Hej
Jeg har lige selv lavet en #5 inspirationsøvelse så det er sjovt at læse din kort efter. Opmuntrende.
Jeg startede selv med at synes at det er lidt meningsløst med en bunden opgave med 5 tvangsord og et begrænset antal ord - men det er jo virkelig en spændende øvelse hvor ideer og fantasi bliver udfordret. Det er lykkes godt for dig.

God historie hvor man nemt ser det hele for sig. Synd for spurven og forhåbentlig godt for katten. Græsset er altid grønnere på den anden side. Og man skal passe på med hvad man ønsker sig.
Du har et godt sprog.
Din historie har lidt præg af et lille eventyr. .
1 år, 8 måneder siden
1 år, 6 måneder siden
#2 Maria Louise S. Jensen (mlsj)
Din fortæller stil minder lidt hc Andersen -de 3 prøver hovedet personer skal I gemme.. vel skrevet, god fortalt.. mvh maria louise
1 år, 6 måneder siden
1 år, 6 måneder siden
#3 Niels Cenius (Snowlion)
Det gik jo lige efter reglerne fødekæden opstiller, og som er regler vi mennesker i det moderne samfund normalt ikke nævner ved navn, trods den indbyrdes konkurrence hvor vi æder hinanden bliver mere og mere udbredt, uden vi kan trøste os med en indbyrdes sympati som man kunne da arbejderklassen stod sammen. At du skriver det frem i denne form, og at ruden knuses, hjælper os til at se det. Det er ikke bare et lille stykke fabel.Niels Snowlion
1 år, 6 måneder siden