Genforening i familien

Sidste del

Opgavebeskrivelse

Øvelsen går ud på at skrive sidste del af en kort historie, som er opdelt i to skriveøvelser (se "Første del"). Dette er anden og sidste del. Hvis du endnu ikke har besvaret første del, bedes du gøre dette før du besvarer denne skriveøvelse. Du skal lægge vægt på at få opdelt historien et oplagt sted i handlingens forløb. Læs endvidere opgavebeskrivelsen til "Første del".

Tom for hen og ruskede i Tobias. Toms alarmberedskab var i fulde omdrejninger.
"Tobias! Tobias ! Er du der? " "Hvad er der sket?"
Tobias trak med besvær vejret og havde ikke luft nok til at tale. Han var ikke bevidstløs, men hans øjne var slørede. Han pegede med en afkræftet hånd på sine legoklodser.

Tom ringede 112.

Tom var ikke klar over hvad der var sket, men hans første tanke var, at Tobias havde fået noget galt i halsen, måske en legoklods?

Han fik Tobias til at åbne munden så højt han kunne, for at se om der gemte sig noget i halsen. Der var ikke noget at se.
Han fik ham op at stå i foroverbøjet stilling og klaskede Tobias hårdt i ryggen flere gange.
Det hjalp ikke.
Tom svedte. Han åbnede hoveddøren ud til opgangen og råbte
"Hjælp! " "Hjælp!" flere gange.

Inden længe bankede det på den halvåbne entredør.
"Hallo, hvad sker der her?", spurgte en kvinde.
Hun fandt Tom og Tobias i børneværelset og begyndte straks at undersøge Tobias, samtidig med at Tom gav hende et kort hændelsesreferat.
"Har du banket ham i ryggen?"
"Ja", men uden resultat.
"Hej, jeg er her for at hjælpe dig", sagde hun til Tobias.
"Jeg hedder Anita og jeg er tilfældigvis læge", sagde hun.

Hurtigt fik hun Tobias op at stå og stillede sig bagved med armene rundt om hans krop. Med en knyttet hånd op i hans mellemgulv trykkede hun til flere gange. Ved tredje tryk fløj en lille legoklods ud af munden på Tobias.
De grinede og græd af lettelse. Tobias var godt øm i halsen, ryggen og mellemgulvet, men glad.
På vej til hospitalet forklarede Tobias sin far, hvordan han i skolen samme dag havde løbet rundt og kastet en vindrue op i luften og øvet sig i at gribe den med munden. Hjemme havde han så fortsat legen, nu bare med en lille legoklods, som altså ved et uheld var røget ned i halsen og havde sat sig godt fast.

Den sindsoprivende episode havde fået Tom og Susan til i rekordfart at indse egne fejl og mangler samt at de faktisk havde en dejlig familie, som det var værd at værne om. Det var som om at de pludselig så hinanden i et helt nyt lys.
De blev enige om at Tom og Tobias flyttede hjem igen. Susan gik lidt ned i tid på sit job. Tom sagde op på sit og søgte nye udfordringer.
De inviterede Anita og hendes datter til middag den følgende weekend som tak for hjælpen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Genforening i familien er publiceret 30/06-2021 12:02 af Ulhan under skriveøvelsen Sidste del.
Version 2 - 11/07-2021 09:19
Besvarelsen er på 422 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 år siden
#1 Wonderland65
Fin beskrivelse af en dramatisk situation. Teksten fungerer, sproget flyder. Jeg lever mig helt ind i handlingen. Historien ender godt, det er altid en dejlig lettelse. Det sker jo ikke altid i virkeligheden.
Jeg kan ikke lade være med at fæstne mig ved, at Tom svedte af angst. Her ville jeg udelade "af angst", for vi ved godt, hvorfor Tom sveder.
Linket til den første øvelse virker ikke. Ville ellers gerne have læst den.
2 år siden
2 år siden
#2 Ulhan
Hej Wonderland55
Tak for din kritik. Du har ret med at udelade ordet angst. Jeg har lige opdaget at jeg har glemt ordet "så" i "så højt han kunne".
Selvom man har tjekket teksten inden den lægges ud smutter der alligevel ofte ting og sager.
Jeg ser frem til at du også læser første del hvis det lykkes dig at linke.
2 år siden