Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Det var en vanvittig dag, startede tidligt, kl. 5 morgen. Med at gå i seng, efter en forrygende nat. Shots, Whisky og spandevis af øl. Du forbarmede, det endte med en strøgtur, slingrende fuld, op og ned ad Vestergade. Aftaler med en talekonsulent klokken 10 formiddag om min ansættelse på den lokale radiostation. Gud fader bevares, jeg var stadig skide fuld og mit tyngdepunkt var fuldstændig i kælderen. Ydermere havde jeg hyret et flyttefirma til at hente et flygel på min adresse klokken 12, efter min samtale med talekonsulenten, kunne jeg vinke farvel til mit nye job hos den lokale radiostation. Nå men det skide flyttefirma kom klokken 12, efter aftale for at hente mit flygel. De kom bankede på døren, men jeg anede ikke hvad de skulle, jeg vidste ikke engang jeg havde et flygel, jeg havde total hukommelsestab. 3 mand høj stod der, jeg havde sovet måske en time efter den største brandert jeg har haft i de sidste 4 dage. Nå op på hesten igen, som man siger. Der er vel altid en udvej, jeg må ha' fat i de flyttemænd igen. Jeg havde solgt mit flygel for 67.000,- og jeg var ren på røven, men det var lige det der med tabet af hukommelsen, jeg kunne squ ikke huske hvem jeg havde solgt det skide flygel til. Jeg vidste jeg havde et navn og telefon nr. Men hvor? Alle mine papirer lå på gulvet, strøet over det hele, selv for 67.000,- kunne jeg ikke bøje min krop ned for at kikke efter køberen. Fuck det tænkte jeg, uden flygel ingen musik, eller som min mor sagde, ingen fingre ingen småkager. Nu står jeg så uden job, uden penge, men livet skal jo have en årsag. Så som min salige far altid sagde, tag en hvid skjorte på, så går det nok. Jeg hentede en hvid skjorte frem fra vasketøjskurven, kikkede den var ok ingen synlige pletter. På banen igen. Som min mormor altid har sagt, dem der ikke prøver de taber. Så med det som ballast og en ordentlig drag af min lommelærke tog jeg ned på det lokale jobtilbud. Jeg ventede nok en time, men min lommelærke var næsten fuld, så tiden gik med at betragte kunderne i butikken. Der var mange forskellige, lige fra fru Jensen med hatten i hånden til overinspektør Klavsen med et udtryk ' hvad laver jeg her' men må jeg sige til overinspektør Klavsen, her er vi alle lige, selvom der er nogle der er mere lige end andre, som det stod på gavlen til stalden i Orwells roman General Nap, hvad fanden var det nu den hed den roman? Hukommelsen er nok ikke helt gendannet.
Tilfældige ord: strøgtur, talekonsulent, flyttefirma, tyngdepunkt, hukommelsestab

Skriv kommentar

Besvarelsen Hukommelsestab er publiceret 06/12-2021 23:04 af Ferdinand Pedersen under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 1 - 06/12-2021 23:04
Besvarelsen er på 449 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 år siden
#1 Niels Cenius (Snowlion)
Der er altså rigtig rock and roll i den her tekst. Jeg synes der er masser af energi, men også en følelse af at du forstår sprogets måder at virke på, og alligevel har bevaret spontaniteten. fra Snowfrog
2 år siden
2 år siden
#2 N.K. Frederiksen (Ormstunge)
Del lidt mere op i afsnit. Ellers godt skrevet !
2 år siden