Nytår for fugl og fisk

Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Der var nytårsfest i byens akvarium. En af mine venner var med i arrangørgruppen, hvilket var grunden til at jeg var blevet inviteret.
Akvariet blev tit udlejet om aftenen som en art fancy festlokale, hvor man mod lidt ekstra betaling fik opsat borde og stole foran bassinet.
Da jeg ankom var de færdige med at spise og stemningen bar præg af at baren var åbnet og alkoholindtaget gået igang. Jeg fik først tilbudt en brandbil der lige var blevet mikset, men da jeg ikke er glad for Jägermeister, kiggede jeg istedet drinks-kortet igennem - sprang over en gråspurv (et ordspil på små grå?) og valgte det sikre: en gin&tonic.
Således forsynet og klar til at indhente selskabets promilleforspring begyndte jeg at mingle. Jeg fik øje på to fra mit svømmehold, der stod midt i lokalet og holdt et stort trofæ. De forklarede at de havde vundet en konkurrence under middagen om at bygge det højeste tårn ud af spisepinde og brugt bestik. De begyndte at diskutere hvem der var stjernen bag konstruktionen og dermed skulle have trofæet med hjem. Da alkoholen gjorde argumenterne lidt vage og han følte at han var ved at tabe, rev den ene trofæet til sig. Den anden prøvede at få fat i det igen, men for at beholde trofæet løb den første gennem lokalet, mens han puffede til alle der stod i vejen. Han blev afskåret henne ved glasset ind til akvariet, hvor de stod og hev i hver sin side. Jeg var for langt væk til at se præcist hvad der skete, men der var en lyd af glas der knustes og derpå et brag af vandet der sprængte sig ud igennem glasset. Jeg stod på vandets vej mod udgangen og blev revet med da vandet som en flodbølge stod ud af indgangsdøren og ud i det fri. Jeg endte i en stor pøl af vand liggende på fortorvet i min gennemblødte silkeskjorte og smokingbukser. Jeg havde mistet min drink og da jeg kiggede mig omkring satte en gråspurv sig i mit hår og klattede i det. Ikke det bedste varsel for det nye år.
Tilfældige ord: brandbil, akvarium, gråspurv, trofæ, silkeskjorte

Skriv kommentar

Besvarelsen Nytår for fugl og fisk er publiceret 02/01-2023 22:46 af Mahit under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 1 - 02/01-2023 22:46
Besvarelsen er på 351 ord og lix-tallet er 39.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 3 måneder siden
#1 Jens Müller Hasle (Bullensohn)
Det er er et fedt kafkask take, at 'den ene gjorde sådan og den anden det'. Jeg-fortælleren mister fuldstændig overblikket. Ovenikøbet klattes der i hovedet på jeg-fortælleren til sidst - altså den totale depression med punktum ;-) Men hvad skal vi som læsere tage med os herfra? At verden bare er kaotisk? for det er den vel... Du skriver godt og dejlig labyrintisk, så positiv kritik herfra, ville være, at kigge inspiratorisk mod Kafka og til dels den tyske efterkrigstidsforfatter Wolfgang Borchert. Måske også Brechts små parabler.

Alt godt herfra anyway - kh. B
1 år, 3 måneder siden