Festen

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort historie hvor handlingen udspiller sig under en festlig begivenhed, fx fødselsdag, svendegilde, bryllup, julefrokost m.m. Handlingen skal være et brudstykke fra dagens/aftenens begivenheder. Lad det være op til læseren selv at gætte indbyrdes relationer mellem gæsterne. Skriv i et sobert sprog.

Ud af højttalerne runger "Båten Anna" og Celeste er allerede godt oppe at køre. Man skulle næsten tro det var hendes egen konfirmationsfest. Hun lægger armen om lille Thilde, i venstre hånd holder hun en Somersby, der er noget ildevarslende over udtrykket i hendes ansigt.
Og fra den anden ende af lokalet kigger Troels på hende med blodskudte øjne - pinligt berørt på hendes vegne, men også som om han egentlig er lidt imponeret.
Da er det jeg kommer til at tænke på, hvad Henrik engang fortalte; at da Celeste var 19 blev hun 'Side 9 Pige', og Troels omtalte hende som værende både lækker og "ikke én man siger nej til, hvis man har en pik."
Dengang krummede jeg tæer og det gør jeg også nu. Lille Thilde, der er træt og har sutten hængende halvt ude af munden, bliver løftet op på Celestes arm. Idet hun gør det er hun lige ved at vælte, men hun slår det hen med et grin, og af en eller anden grund får det også alle andre til at grine. Hun stavrer op mod bordtennisbordet, hvor Nikolai og Carina er i fuld gang med at spille beerpong, og så råber hun et eller andet til Troels, som jeg har svært ved at forstå. Men Troels slår en høj latter op, Thilde begynder at græde, og så sætter Nicolai og Carina sig ned. Der bliver fundet nye kopper frem, Celeste insisterer på Somersby i stedet for øl, og da alle kopperne er fyldt op går de i gang med at spille. Troels på den ene side - kraftigt svedende og uhyggeligt sikker i sine bevægelser, selvom han har hældt i sig hele aftenen. På den anden står Celeste og svajer; i sin alt for korte kjole, uden den fjerneste anelse om noget som helst.
Og lille Thilde... Hun har tabt sutten og græder stadig. Men pludselig får vi øjenkontakt, og selvom tårerne stadig triller bliver hun helt stille, og jeg har aldrig før haft så meget lyst til, at løbe skrigende væk.

Skriv kommentar

Besvarelsen I Nordvest er publiceret 06/01-2023 11:34 af Tine Eslander (Tegnerinden) under skriveøvelsen Festen.
Version 1 - 06/01-2023 11:34
Besvarelsen er på 339 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 3 måneder siden
#1 Ulla Hexibru (heksemutter)
Hej Tegnerinde
Et rigtig fin fortælling.Barsk i al sin enkelhed. Jeg får ondt af lille Thilde og din hovedperson.
Tak for at dele. Du kunne evt. bruge den som oplæg til en novelle. Beholde den som kortprosa og bygge en bredere fortælling.
Gode tanker fra Ulla
1 år, 3 måneder siden
1 år, 3 måneder siden
#2 Tine Eslander (Tegnerinden)
@heksemutter
Tusind tak! Det er pudsigt du nævner det, for jeg gik selv med tanken om, at gøre det til en del af noget længere. Så det er jo bare dejligt at få at vide, at du - som læser - også kunne forestille dig noget sådant.
1 år, 3 måneder siden