Sankt Hans Aften på Århus Bugten


20 år siden 1 kommentar Klummen

31Storm over Benidorm
Forsvarsfæstningen med sine tykke mure troner højt over havet på ... [...]
Noveller · storm
15 år siden
0Ulykkelig kærlighed
Jeg planter en rose i dit hjerte · Hvor du i mit sår smerte · En dag ... [...]
Digte
16 år siden
1Jul i Spanien
Den 24. december om aftenen samles familierne til festmiddagen, s... [...]
Blandede tekster
17 år siden
1Hund på sensikursus
Forord · I slutningen af 60'erne og begyndelsen af 70'erne var det ... [...]
Blandede tekster
20 år siden
0Tante Martha på vinterferie
Tante Martha skrider selvbevidst gennem ankomsthallen i Alicante ... [...]
Noveller
20 år siden
1Arbejdsløs, bliv ved din læst
Som arbejdsløs du arbejde ønsker · men kan ej opnå, · du ansøgninger ... [...]
Digte
20 år siden
4En tur til stranden
Oplevelse - Irland · Regnen siler ned. Min vært, i det vestlig Irla... [...]
Essays
20 år siden
1Sankt Hans Aften på Århus Bugten
Cat-Link I glider som en smuk svane ud ad Århus Havn og sætter ku... [...]
Klummen
20 år siden
0Kom og syng!
Hvilken herlig titel. Det foregår i Skæring Kirke, nord for Århus... [...]
Essays
20 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Charlotte Dinge (f. 1939)
Cat-Link I glider som en smuk svane ud ad Århus Havn og sætter kursen sydover i et adstadigt tempo af 15 knob. Vi skal fejre Sankt Hans Aften om bord på båden. Havnen med sine kraner og bygninger forsvinder bagud. Foran os rejser det grønne område omkring Marselisborg Slot sig. Man kan se bilerne køre inde på kystvejen ud mod Moesgård og op ad Oddervejen. Hotel Marselis dukker frem. Det ligger fornemt og majestætisk i alt det grønne. Til den anden side skuer man ud over vandet og over mod Mols. Vender man sig lidt, ser man ud over Kattegat.

Indenfor bliver vi fyrsteligt beværtet. Først jysk sildebord, der består af marineret sild med karrysalat og stegte sild med kapers og rå løgringe. Panoramaet udenfor er utrolig smukt, især når man sidder mod "vandsiden". Det ser ud som om, skoven er lige udenfor vinduerne, men det er synsbedrag, for går jeg over til den anden side af båden, er vi temmelig langt fra kysten. Endda så meget, at der sejler små både mellem os og land. Nu kan man se det grønne område ved campingpladsen på vej ud til Moesgård, og den grønne skov med det meget kuperede terræn.

Til "vandsiden" viser Tunø sig med sine ti vindmøller. Vi sejler forbi Skåde Bakker og Ajstrup Strand. Pludselig kommer der et stort "hul" som en mund i landskabet. Det er Norsminde fjord og havn, som åbner sig ud mod havet. På land er man ved at brænde Sankt Hans bål af. Vi kan ikke se ilden kun røgen.

Inde i båden får vi serveret vin, vand eller øl og kold kyllingebryst med grøn salat, flute eller grovboller - meget lækkert og rigeligt. Imens spiller duoen Avenue midsommerviser og sange. Stemningen er rar, og betjeningen er venlig og behagelig.

Ud for Kysing sejler vi mod Tunø og kommer tæt forbi vindmøllerne og kysten med de høje skrænter. Vi sejler rundt om øen og ud for lystbådehavnen drejer Cat-Link I let og elegant rundt, så alle ombord ser Tunø uden at rejse sig. Derefter går båden tæt på Samsø og følger kysten langs den nordlige del af øen. Øen er utrolig bakket med høje grønne skrænter, bakkeknolde og med slugter ind i landet. Det er betagende smukt. Man kan ikke få blikket fra det, fordi landskabet bølger og bugter sig på en anden måde, end man ser andre steder i Danmark.

Nu kommer der fart på båden. Vi sejler med 38 knob op til Helgenæs, hvor vi glider langs kysten hele bugten rundt og ser de mange Sankt Hans bål. Det er utroligt flot i sommernatten. Over os giver vejrguderne deres bidrag til Sankt Hans, idet de krydder oplevelsen med nogle ordentlige lyn på en kulsort himmel. Igen laver skibet en runddans for at alle kan se bålene på land og nyde det smukke syn.

Om bord er der nu ta' selv ostebord med adskillige oste, peberfrugter, oliven, meloner af forskellige slags, jordbær og meget mere.

Turen går nordpå langs kysten, hvor vi ser bålene ved Egå og Skæring, inden vi igen vender og sejler sydpå.

Mens vi betragter bålene, bliver der holdt båltale for os, og vi synger midsommervisen. Musikken spiller op til dans, så de danselystne kan få sig en svingom.

Vi glider igen sydover. Det er næsten mørkt, og lysene er tændt inde på kysten. Man kan se en vej sno sig langs vandet et lille stykke inde i landet - sandsynligvis Grenåvejen. Vi bevæger os forbi havnen med den karakteristiske profil og byens tage i baggrunden, sejler langs kysten og passerer Marselisborg lystbådehavn, hvor vi lægger os ud for Tangkrogen.

Marselisborg Hotel ligger som en oplyst skulptur imellem træerne. Kl. 23,00 markeres midsommeren med festfyrværkeri fra Tivoli Friheden, men vi havde kun glæde af det, der gik op i luften og lyste i al sin farvepragt.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/02-2004 22:44 af Charlotte Dinge og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 638 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.