1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden
0Bogforum
En journalist skrev inden den årlige bogmesse 2006 i Københavns F... [...]
Klummen
17 år siden
3Genkendelsens glæde
Man sidder midt i en koncentreret tankevirksomhed på et givent si... [...]
Klummen
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Jeg har med stor fornøjelse rejst (nogle ville sige ganske meget) som single i perioder af mit voksenliv. Denne rejseform indebærer mange fordele og få ulemper, set fra mit organiske hjørne.

De fleste vil sige, at den største ulempe er manglen på at kunne udveksle minder om fælles oplevelser. "Var det ikke der,at ....?" - "Hvad hed ham, der lignede..?" - "Kan du huske det mærkelige...?" osv. osv. - I min optik er der kun en virkelig - beklageligvis stor - irritation ved at rejse alene.

Overskriften giver svaret. Singlerejser til doublepris. Når øjet spotter en rejsepris,checkes børneopsparingen for muligheden. Hvis saldoen er i sort, kommer overraskelsen. Uanset om rejsebestillingen foregår personligt, telefonisk, pr. mail eller ved on-line-booking, opleves en næsten dobbelt op af den oprindelige pris i afgifter til eneværelse/enekahyt/enekupé/enecelle osv. Hertil kommer et næsten altid dyrere fly/skibs-/togafgang samt uforskammede afgifter til hr. Thor Pedersens bugnende statskasse.
Rejs dog med bil - vil nogen sige. Yes, men benzinpriserne er efterhånden også steget grundet et "følsomt marked"(hvorfor kommer ikke denne klumme ved). En-mandstelt og campingvogn er selvfølgelig muligheder, men det kan da for f... ikke være meningen, at en almindelig rejsebooking skal ende på næsten det dobbelte beløb hver gang!

Jeg kunne forstå det, hvis der var få singler i Danmark (og udenfor). Men, menne, men der er cirka 600.000 singler i Danmark. Der findes små bureauer for singler, men priserne er såmænd "velvoksne" nok og antallet af destinationer yderst begrænset. - De store bureauer er nølende begyndt at erkende det, foreløbig udenfor sæsonen.

Rabatordninger - vil nogen sige. Jeg kender dem godt! Det er dem, hvorefter man kan rejse 2 for 1 pris i lige uger,hvis ens lillebroder er skeløjet, hvis man er "væk" natten mellem lørdag og søndag, man sidder bagerst i flyet med amputeret benplads og afgangen er kl. 05.30 om morgenen (begge veje).
Næste gang, jeg betaler "double for single", vil jeg kramme 2 dyner i stedet for 1, om så det bliver på hotel eller skibskahyt.

Og så havde jeg nær glemt den om EUs åbne grænser, hvor man ikke behøver at vise pas, men alligevel altid skal have det på sig... den tager vi en anden gang, ik'!
God rejse - trods alt!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/06-2006 07:33 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 377 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.