1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden
0Bogforum
En journalist skrev inden den årlige bogmesse 2006 i Københavns F... [...]
Klummen
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Enron - de fleste danskere forbinder ikke meget med dette navn, men alligevel kan alle følge med i denne morale...

Hovedpersonerne i dette gigantiske US-svindelnummer hedder Jeffrey Skilling (tænk på den danske betydning) og Kenneth Lay (den danske oversættelse rummer mangfoldige muligheder). - Disse 2 herrer blev (omsider) kendt skyldig af 12 nævninge i den mega-store svindelsag i Houston, TX,USA i uge 21/06.

Begge modtog de dommen, emballeret i tusinddollar-habitter, blege smil, grædende og medfølende hustruer samt løfter fra deres (griske) advokater om anker.
Adskillige småsparere i USA har mistet deres penge og tusindvis af medarbejdere har mistet deres job. Altsammen på grund af de herrers griske jonglering med en - engang - veletableret og velestimeret megastor energikoncern i USA.

Den afskedigede økonomidirektør berrettede i vidneskranken om de 2 herrers konstante pres på ham for at skjule gigantiske gældsposter i datterselskaber, således at hovedforretningen Enron kunne fremvise det sædvanlige overskud. - Denne budget-/bogføringsgynmastik er set før og foregår givetvis mange steder i forskellige tempi og niveauer.

Det, der gør denne sag så interessant, er de gigantiske summer, der blev svindlet for. Hertil kommer, at strafudmålingen kan forventes at blive i niveau:
Enrons grundlægger Kenneth Lay, 64 år = 165 års fængsel og Jeffrey Skilling, 52 år = 185 års fængsel.
Alt er ekstra stort i Guds eget United States of America. Det største i denne gigantiske sag er ikke strafferammen, men at de mange småsparere og afskedigede medarbejdere fik en moralsk check pålydende ordet retfærdighed som et post festum plaster.

Uanset det videre forløb må det forventes, at hr. Lay og hr. Skilling's næste skræddersyede tøj vil være af et noget andet fabrikat og snit samt mønster, end de har været vant til i alt for lang tid.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/06-2006 14:45 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 290 ord og lix-tallet er 45.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.