1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden
0Bogforum
En journalist skrev inden den årlige bogmesse 2006 i Københavns F... [...]
Klummen
17 år siden
3Genkendelsens glæde
Man sidder midt i en koncentreret tankevirksomhed på et givent si... [...]
Klummen
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Lad det være sagt med det samme: Jeg har fra starten været tilhænger af digital signatur!
Lige siden Kommunedata opstartede et fortumlet forsøg med at implementere begrebet "Digital signatur". Også den gang var det bøvlet, herunder kommunikationen.
TDC fik kontrakten og målsætningen var 1. million brugere. "Vi gør os umage for at gøre det ordentligt. Selvom vi ikke har nået de 1. mio, har vi haft en fremgang på 300.000 ...osv." udtaler en chef fra TDC.

Hvorfor er målene ikke nået? I Business.dk aktuelt kan læses, at mange danskere simpelthen ikke bryder sig om TDC, hvad der får dem til at nægte at bruge Digital Signatur. Fornemmelsen af TDCs profitjageri gør, at der er en manglende tillid til TDC. En del læsere karakteriserer TDC som "griske", der "tjener tykt" på at være eneudbyder osv...
Andre brokker sig, herunder professionelle kommunikationsfolk, over den nærmest "bomuldske kommunikation" omkring konceptet. Brugervejledningerne er kaudervælsk osv. osv. - Også din webmaster har stavet sig igennem disse volumiøse brugervejledninger. Man tænker automatisk: Hvorfor ikke forklare det hele enkelt ved:
Digital signatur er "underskrift på nettet". Du gør pkt. 1, derefter punkt 2 osv. - Måske er der gået "akademisk kommunikation" i det!? Måske forsøger TDC i en misforstået ivrighed at dække alle flanker og (digitale) huller, både hvad angår sikkerheden ved konceptet og den megabyte tunge brugsanvisning.
Tilliden til sikkerheden er iflg. undersøgelsen heller ikke for stor. Mange foretrækker bankernes Net-ID, der jo blev vraget til fordel for Digital Signatur-konceptet.

Er tilliden til bankernes Net-ID kun the usability (=brugervenlighed) eller i virkeligheden en større tro på bankerne end på TDC? - Branding, you know

Medens det digitale blækhus rystes af debatten og den fortsat manglende tilslutning fra den danske befolkning, sidder jeg og spekulerer på, om nogle af de cirka 36 mio.kr., som TDCs afgående koncernchef og efterfølgende bestyrelsesformand har fået ("Fyremose", vi kender ham alle sammen og har mening om ham..), kunne være anvendt til en borger-venlig kommunikation for et grundliggende rigtig godt produkt.
"Underskriften er lige så bindende som en fysisk underskrift med blæk" hedder det officielt. Gu' ved, om de fremtidige gyldne håndtryk til de nålestribede mænd og quinder bliver berigtiget med gyldent digitalt blæk?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 10/07-2006 00:00 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 366 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.