Familieforøgelse


14 år siden 5 kommentarer Essays

22Heksemordet
Ansigtet med de sorte øjne, den krumme næse og den spidse hage fa... [...]
Noveller · krimi
13 år siden
4Kommunikation
Som væddeløbshunde, der har været holdt tilbage i alt for trange ... [...]
Noveller
13 år siden
22Arven
Sneen ligger som et blødt, hvidt tæppe på grene, buske og græsstr... [...]
Noveller
14 år siden
9Ruinen i Toscana
Stående på den ujævne gårdsplads misser hun mod det skarpe sollys... [...]
Noveller
14 år siden
5Familieforøgelse
Nerverne er flossede, øjnene rødsprængte og tolerancetærsklen hel... [...]
Essays
14 år siden
9Undtagelsestilstand
Stuen ligner langt fra sig selv. Det kan man vel heller ikke forv... [...]
Smilebåndet
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Gitte Morsund (f. 1976)
Nerverne er flossede, øjnene rødsprængte og tolerancetærsklen helt i bund.
Men når jeg for tiende gang siden solopgang er ude for at lufte min lille hvalp, og endnu en forbipasserende med et stort smil på læberne spontant udbryder: "Nej, hvor er den altså kær!", ja så glemmer jeg alt om de mange tis-pytter, jeg har måttet tørre op, glemmer hvor ru mine ellers bløde kontorhænder er blevet af utallige gulvvaske og glemmer at jeg reelt ikke har haft to sammenhængende timer til mig selv, siden hvalpen flyttede ind.
Og så smiler jeg tilbage og siger "Tak."
Ofte ender jeg med at udveksle adskillige sætninger med personer, som jeg givetvis har passeret på gaden mange gange tidligere, uden at vi dog har følt noget behov for at standse op og indlede en samtale. Hvilket kan undre, for det viser sig altid at være meget flinke mennesker.
Hjemme igen styrter hvalpen hen til sit tæppe og griber fat i snart det ene snart det andet. Der er tennisbolde, bolde der kan pive, bolde i snor, bolde med mintsmag og massagedupper til gummerne, pivedyr med forskellige lyde, en bidepølle, nogle tyggeknuder ... Måske har hvalpen for meget legetøj, i hvert fald bliver han tit helt kulret, før han omsider går omkuld.
Men han skulle jo nødigt mangle noget. Og ventetiden til hvalpen måtte komme med hjem forekom så lang. Det blev lidt mere udholdeligt, når jeg kunne gå på indkøb til hvalpen. Udover legetøj blev der købt halsbånd, line og navneskilt samt reflekssele, vand- og madskål, transportkasse til bilen, diverse til hvalpens hjørne i stuen, hvalpefoder og agilitytunnel.
Det er med andre ord ikke mit dankort, der gemmer sig i tegnebogen og dermed bidrager til finanskrisen. Faktisk har jeg mit elektroniske betalingsmiddel under mistanke for at være ekshibitionist.
Min bankrådgiver - som kun alt for godt kender den genetiske fejl, der giver sig udslag i ukontrollable indkøb, når mit humørbarometer har bare næsten målelige udsving - blev derfor lettet over at høre, at familieforøgelsen var af den firbenede slags.
I modsætning til det nye familiemedlem er der absolut ikke unødigt hvalpefedt på kontoen -som derfor ikke havde overlevet en leveringstid på hele ni måneder.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 31/10-2009 13:03 af Gitte Morsund og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 360 ord og lix-tallet er 42.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.