Den Ghanesiske kur mod ensomhed


13 år siden 4 kommentarer Kortprosa

1Godmorgen - Kapitel 1 (sjette del)
Søen, væk fra søen. Tryk. Der skal tisses. Vågen. Værelset møder ... [...]
Romaner
7 år siden
0Godmorgen - Kapitel 3 (ottende del)
Far. · Vi havde sendt os selv i skoven. Kommunearbejderne havde all... [...]
Romaner
7 år siden
0Savasana og andre positurer, som jeg ikke h...
Over the last 60 years, the position of a balletdancer's has beco... [...]
Noveller
8 år siden
0Godmorgen - Kapitel 2 (syvende del)
En latterlig uro i en fugleflok vækker mig. Jeg suger lidt savl t... [...]
Romaner
8 år siden
1Godmorgen - Mellemspil (femte del)
Velkommen. Tag plads. Jakken hængt, skoene presset ind under radi... [...]
Romaner
8 år siden
1Godmorgen - Kapitel 1 (fjerde del)
Overskrævs på sengen. Det kunne have været så godt, vinter. Jeg p... [...]
Romaner
8 år siden
1Godmorgen - Kapitel 1 (tredje del)
Det er forventeligt og helt i sin ret, at det er en gammel dame d... [...]
Romaner
8 år siden
1Teenage-leksikon
Efter festen: · Jeg er stukket helt af efter at den sidste kønne pi... [...]
Noveller
8 år siden
2Godmorgen - Kapitel 1 (anden del)
Del 1: En sentimental rejse igennem Jylland · Perlestenene har knit... [...]
Romaner
8 år siden
2Godmorgen - Prolog og mellemspil (første de...
"During and after the second world war, he devoted his whole self... [...]
Romaner
8 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Martin Kongshave (f. 1986)
Jeg fik diagnosen på nettet "kronisk og uhelbredelig ensomhed." Netdoktoren gjorde mig opmærksom på smittefaren. "Kontakt ikke andre mennesker," skrev han i beskeden.
   Det er frygteligt at sidde alene med sin ensomhed, men som han skrev, "hvis du involverer andre, vil de føle frygt. Ensomhed kan tydeligt spottes, og det er skrækindjagende."
   Senere skrev han, at han havde forhastet sig lidt. Han havde hørt om en mirakuløs helbredelse i 1940ernes Ghana, men han mente at min karakter var for svag. Jeg blev ivrig og rykkede ham for yderligere information. Jeg undskyldte selvfølgelig min påtrængenhed. "Jeg er ikke værdig til at optage din tid, men er helbredelse virkelig en mulighed?"
   "Ja; Stylter kan kurerer din tilstand," svarede han. "Hvis du kan trave en distance ækvivalent med afstanden mellem Bullerup-Refsvindinge, helst denne eksakte rute, er der mulighed for helbredelse." Han anså det dog som hypotetisk. Jeg var en svag karakter, som han ikke forsømte at nævne igen, hvilket naturligvis var helt på sin plads.
   Herefter afbrød han kontakten, smittefaren var simpelthen for stor. Han så mig helst fuldstændig isoleret. "Hvis jeg alene bestemte, var du i livsvarig karantæne," det var hans sidste ord.
   Næste dag bestilte jeg stylterne over nettet. Portoen var høj. Jeg ventede i uger, fordi styltetransport sjældent forekommer. I mellemtiden plejede jeg min ensomhed. Den var blevet trofast - en tryg vane, ligesom at rulle en indvandre på gaden, eller lyden af en skildpadde kastet mod en murstensvæg.
   Stylterne ankom efter 21 dage. De blev lagt en kilometer fra min adresse. Netdoktoren havde formentlig advaret styltetransportøren. Der gik mange dage med at øve brugen af stylterne i indkørslen. Heldigvis var internettet behjælpelig med information om sikker og effektiv styltebrug. Flere forums var blevet oprettet specifikt, til deling af viden om brugen af stylter.
   En forårsnat den 3. april, var jeg endelig klar til min rejse. Bullerup var min startdestination. Jeg havde forberedt mig i ly af natten, så jeg ikke risikerede at forstyrre sagesløse mennesker. Jeg erfarede at Politiet desværre havde afspærret området omkring min startdestination. Jeg antager, at netdoktoren havde gjort politiet bekendt med mit foretagende.
   Uden om afspærringen tændtes i samme nu projektører. Til min skræk var flere tusinde og atter af tusinder mennesker mødt op. "I må hellere passe på" sagde jeg, min stemme bævrede. Et menneskeligt centrum for tusinder af blikke. Tusinder af blikke der kendte min tilstand, "Jeg er skyldig. Jeg ved det, jeg er skyldig."
   En råbte, "højere vi kan ikke høre dig."
   "Jeg smitter, kom mig ikke nær. Undskyld, men jeg er nødt til at gøre dette," råbte jeg.
   Menneskene tog form af en samlet masse, hvorfra hån og afsky rettede sig mod mig. Folk begyndte at råbe helt berettigede, men meget ubehagelige ting.
   "Du er en fiasko."
   "Du har selv skabt din sygdom."
   "Kun du bærer skylden."
   "Bliv i mørket, hvor ingen kan se dig."
   "Flyt i Rold skov."
   Jeg burde stoppe men kunne ikke. Hvor viljen kom fra, ved jeg ikke, men jeg var draget mod disse stylter. Jeg vidste at uovervindeligheden, drømmene var en halvmeter over jorden stående på træpindene. Jeg steg op og påbegyndte min vandring mod Refsvindinge. Stemmerne døde, min bevidsthed ændrede fokus.
   Jeg var ikke længere i ensomhedens greb i de to dage rejsen varede. Gangen på stylterne blev en tilstand. Som-at-røre-loftet-og-gulvet-samtidig; at-glide-uden-at-falde; at-elske. Men som det er med alle følelser undtaget ensomheden, var det midlertidigt. Kun ensomheden forblev bestandig. Gemte sig kort, men var og er evigt tilstedeværende.
   Tilbage sidder jeg her, ganske alene med mindet om to dage i april, hvor jeg næsten gjorde det umulige muligt; udfrielsen fra ensomheden. Men jeg forbliver skyldig, min evige forbrydelse er og bliver ensomheden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 23/09-2010 18:30 af Martin Kongshave (Kongelonge) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 577 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.