4Ubetitlet Ordudslæt
Jagten på totalitaristisk, husstandsomdelt tosomhed · definitionsma... [...]
Digte
9 år siden
1Uro - et lægebesøg
Forbilledligt forskruet tale krydret med dybtfølte fraseringer · he... [...]
Digte
9 år siden
5Pausekomma
Kondolencer til de dræbte hjerneceller mellem sidste gang · og førs... [...]
Digte
10 år siden
6Kontodrømme
Hæver forventninger og forrenter besvær · abonnement på forfald og ... [...]
Digte
10 år siden
2Blodstyrtning
Kørt rundt i manegen efter døgnprognosen og perlemorsprofetien · ma... [...]
Digte
10 år siden
1Rovdrift
Kluddermor og mord på cementerede luftkasteller · ansigter i væggen... [...]
Digte
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Dines Brøndel (f. 1987)
Du brændte hende igen - og nød det på en eller anden særpræget måde. Hendes smerte, klagen og udtrykket i hendes naive ansigt var ikke noget du tidligere havde stiftet bekendtskab med. Intet beløb, ingen skat kunne erstatte den nærende fornemmelse og følelsen af at være i kontrol; lidt ligesom kirurgens nøje lagte snit i en patient; endegyldig kontrol... men du fik konsekvensen at se med det samme; hvert lille ryk ville udløse et krampende og misfornøjet udtryk eller i sidste ende ville der naturligvis ikke være nogen reaktion overhovedet: det følelseskolde produkt af en intetanende og ligegyldig verden.
Hun var nødvendigvis perfekt eller havde nok været det engang, i det mindste i dine øjne. Jeres dage sammen var gode, men talte fra begyndelsen - ligesom alting her i verden; selv tiden er forgængelig.. en purøs gave som man bør værne om og kun forære væk i situationer som fordrer det. Du ødelagde nok det meste af hendes tid; slog du hul på timeglasset? Jeg ville gerne vide om det var det hele værd? Du fik jo ikke mere tid af den grund, tværtimod har du spildt din egen tid.
Du kigger hende i øjnene og ligger mærke til at du bliver vist i miniature-udgave og at vandet omkring også har fået en plads derinde; alligevel lod det til at hun havde mere vand i øjnene og ned ad kinderne end der var i hele verden. Salte tårer på en varm sommerdag. Pinlig tavshed bekræftede minut for minut at du var ved at forsvinde fra hende, hvilket sikkert også forklarede at du undgik øjenkontakt; det syn ville være alt for brutalt - selv for en voksen mand. Når sjælen ligger såret og forladt bag to kugleformede vinduer og anskuer dig, så er det enete man kan gøre at kigge væk og prøve at tænke på noget andet... desværre narrer man ingen på denne måde.
En eller anden dag vågner man op og kigger på det samme ansigt som dagen før, men noget er ændret; kemien har sejret - du tager en pille, smutter ud i verden i jagten på en anden sjæl. En ny sjæl at dele alting med. Gensidig mental tortur, imens vi minder hinanden om hvor dejlige vi faktisk er i forhold til alle andre i hele verden og især i forhold til alle de andre vi har været sammen med - Morten Korch-løgnen er utrolig populær og vi har mange røde køer, som vil bekræftes i at de leverer den bedste mælk. I samme sekund kan vi huske alle de dårlige stunder vi havde sammen med de andre og synkront fortrænge alle de gode, så vi har en undskyldning for at lade vores øjne stikke hinanden ihjel på åben gade hver dag. Hvor er lykken lunefuld.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 14/07-2011 09:56 af Dines Brøndel (Dimse) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 459 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.