0Blæst
1. · For tre uger siden var Anita mirakuløst nået i land på Vestvåg... [...]
Noveller
12 år siden
0Dias 8
Han læser højt af farvefloraen og forsøger at bestemme en lille g... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 7
Han bakker lastbilen ned ad den smalle grusvej. Må slå det ene si... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 6
Han går med lange skridt henover den nyslåede mark, standser og i... [...]
Kortprosa
12 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Enol Remark (f. 1964)
Han går med lange skridt henover den nyslåede mark, standser og indsnuser den tunge duft af kløverhø. Går langs skellet, hvor han smager på mirabeller og umodne hasselnødder, han knækker mellem tænderne. Han smager også på slåenbærrene og genkender den snerpende fornemmelse, der er lidt som at bide i en bananskræl. Bygmarken drær, der står en let gullig sky over hele den modne mark. Han står og nyder synet, tænker at de kan gå i gang med høsten om et par dage. Han forsætter langs skellet til hvedemarken, de tunge aks er endnu grønlige, men hvis det holder tørt de næste par uger, vil det give et godt udbytte.
   Det er altid en satsning hvornår høstmaskinerne skal i gang. Jo længere tid i solen jo bedre for smag og fortjeneste, men hvis der er udsigt til regn, kan det være en fordel at tage det knap modent, selvom det koster besvær og penge i tørrehallen. Han skræver over grøften, der er udtørret nu og går hjem over brakmarken. Han plukker en stor buket af kornblomster, knopurt og valmuer til konen. De fleste valmuer når at miste kronbladede inden han er hjemme, men han ved hun vil blive glad.
   Måske kan han lokke hende til at tage en middagslur efter frokosten.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/09-2011 12:24 af Enol Remark (Mole) og er kategoriseret under Kortprosa.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.