4Engang var vi nøgne
Regndråbe · dig · alt hvad du gør · er for mig · Regndråber · som jeg gribe... [...]
Digte
10 år siden
4Havudsigt
Vandets brusen · er kun et par meter · væk · fra mig · Alligevel forsvind... [...]
Digte
11 år siden
1Klap
Jeg leger klapleg med tidens hænder · mens jeg stadig kan · Og jeg fo... [...]
Digte
11 år siden
8Mit vindue
Jeg sidder i min vindueskarm, der står en blå viol ved siden af m... [...]
Kortprosa
12 år siden
14En forbipasserende
Og du kom med kufferten · placerede den foran mine fødder · sagde må ... [...]
Digte
12 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Sofie Risager Aaby (f. 1996)
Jeg sidder i min vindueskarm, der står en blå viol ved siden af mine tæer. De fryser. Fordi det regner og blæser en smule udenfor, og vinduet er åbent. Det er godt paraplyvejr, for det blæser så lidt, at man godt kan slå paraplyen op. Dråber er dråber, og hvis jeg sprang ud af vinduet lige nu, ville mit blod ikke sprøjte op i ansigtet på forbipasserende, fordi paraplyerne er slået op.
   Jeg stikker tungen ud af vinduet, og det regner så meget, at mit spyt fortyndes og løber ned ad min hage og gør min lyseblå kjole mørk. Af med kjolen, nøgen i vindueskarmen. Min tunge drypper, mine øjne drypper, og det tynde spyt gør mig mørk. Den blå viol er næsten sort nu. Jeg tager min hud af, det kan jeg ikke. Jeg kradser, river, flår. Jeg kan ikke længere. Her har jeg siddet i ti dage, og der er ingen, som har kastet småsten på mit vindue. I onsdags var der to drenge, som kastede tennisbolde efter mig, de ramte en enkelt gang, min vase gik i stykker, og en rose faldt på gulvet. Nu er den visnet, og jeg har kun min mørke viol tilbage. Jeg kastede skårene efter de to drenge, så de kunne se, hvad de havde gjort ved mig. De har ikke været her siden.
   Jeg bliver mere desperat, river, kradser, flår. Min hud vil ikke af, jeg leder efter en lynlås, en stopknap, en afbryder. Intet. Jeg river i mit fedtede hår, og det virker. Det falder af i store totter og lander ved siden af rosen. Der er bare ét enkelt hårstrå tilbage på mit hoved. Jeg hiver det af og skriger, fordi forandringen smerter, men der er ingen, som hører det. Alle passerer bare.
   Der er en, som slukker for gågadens larm. Sådan lyder det i hvert fald i mine ører. Det eneste jeg kan høre er min viol, der visner. Bladene er helt tørre, de falder af og smuldrer op. Et af de brune blade rammer min tårnnegl, og så sker det. Langsomt falder først min tånegl af, så en tå, snart bliver det min fod. Jeg ved, hvad der skal gøres.
   Min viol er visnet, det er paraplyvejr, og da jeg lander, sprøjter det. Jeg når ikke at lukke vinduet efter mig. Jeg ville ønske, der var en, som gjorde det for mig. Det er der ikke. Jeg sprøjter.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 19/06-2012 22:47 af Sofie Risager Aaby (Sofie Risager) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 401 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.