1Et sidste farvel?
Der stod vi så. Dem og mig i lufthavnen. Jeg var sønderknust, men... [...]
Kortprosa · rejse, london, lufthavn
1 måned, 11 dage siden
2Kys, kram og kærtegn
Jeg vågnede med et sæt. Hvad var det der havde vækkede mig? Jeg s... [...]
Blandede tekster
1 måned, 17 dage siden
2En drøm jeg havde
Det var en glædens dag - · Jeg kom nemlig gående op af kirkegulvet ... [...]
Blandede tekster · drøm, skuespil, bryllup
1 måned, 23 dage siden
2Sandheden eller ej? - Et møde med...
Solen skinnede og vi havde leet meget sammen. Set på de forskelli... [...]
Noveller · identitet, erkendelse, skæbne
2 måneder, 22 dage siden
3Den enes død...
Det er da lidt underlig, at to skuespiller og de kunne begge syng... [...]
Blandede tekster · film, sorg, fred
3 måneder, 5 dage siden

Puls: 30,2

Publiceret: 5
Afgivet: 2
Modtaget: 11
Winnie Leth Buch (f. 1983)
"Hvorfor i alverden skal det være så svært?" En hel klasse får til opgave i dansk på IBC i Kolding, om at skrive en klumme, men hvad skal den så handle om? Jo emnet er frit. Det burde gøre det lettere, at finde ud af hvad den så skal handle om, men I kære læser må tro om igen. For det kan være om alt, mellem himmel og jord.

Hvordan kan klummeskriveren, fange din/jeres, altså læsernes interesse? Hvad er det I ville læse om? Hvad er det I ville have med i bagagen, når I sidder der hjemme, på arbejde i pausen eller i toget fra punkt A til punkt B? Hvad er det der kan fange jeres interesse? En cool overskrift eller måske et flot eller barsk billede som blikfang? Skal det så handle om kærlighed, eller om mord, sex eller om svindel?

Der er jo så mange emner, man kan skrive om. Men lige meget hvad, så er der mange andre der skriver om den slags. Så hvad kan en ny udklækket klummeskriver så skrive om, som andre også ville læse og finde spændende?

'Hvad interesserer denne her klummeskriver sig så for?' Det er jo ikke lige det der komme sagen ved, vel? Ikke lige i det her tilfælde, desværre. "Men på den anden side... Kan man jo aldrig vide, om der ville komme et tidspunkt, hvor jeg ville tage dette emne op, og vende det godt og grundig på hoved, så I måske også kan få et indblik i min lille verden også"

Men i det her tilfælde, gælder denne her tekst jo om, at gøre den enkelte læser, glad, tilfreds, forbløffet eller forarger over det der står i klummen ikke?

Alle mennesker har jo forskellige smag og godt for det. Også selv om mange efterligner hinanden, for at virke cool og med på moden. Det er de færreste der tør, at indrømme, at de har deres egen smag inde for læsestof, film, kunst, indretning af hjem osv. Så hvordan kan en enkelt lille klummeskriver henvende sig til er bredt publikum af læsere?

"Lad det være sagt med det samme, det er ikke altid nemt, at gøre den enkelte læser tilfreds." Jeg stopper her, læser det igennem igen og slutter så af med det jeg startede med at skrive; "Hvorfor i alverden skal det være så svært?"
Forfatterbemærkninger
Det var en dansk opgave jeg skulle skrive på IBC en gang. Jeg synes lige at jeg vil dele den med jer.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/06-2012 08:16 af Winnie Leth Buch (Miss-Leth) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 387 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.