3Et ukendt strå
Jeg undrer mig konstant, hvordan folk ser på mig, hvordan jeg ser... [...]
Blandede tekster
11 år siden
3Prinsen på den hvide hest
Jeg stryger mine fingre hen over mine kinder, de er våde af tårer... [...]
Kortprosa
11 år siden
6Nattens sjæl
Endda de mørkeste nætter vil ende, og solen vil rejse sig over ho... [...]
Kortprosa
11 år siden
7Ingen vil tro det, men alle kender til det
Den sorte himmel fremskød, mens stjernerne blinkede som billygter... [...]
Kortprosa
11 år siden
4Forfulgt
Vi skjuler alle noget, gør vi ikke? De små ting som at tabe håret... [...]
Blandede tekster
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Maja Bonde (f. 1993)
Vi skjuler alle noget, gør vi ikke? De små ting som at tabe håret, skjule sine teenagere forelskelser. De små hemmeligheder har vi alle. Min hemmelighed er dog mere enestående og individ.
En forunderlig fordrejet skæbne har gjort dette imod mig. Hvis man ser humoren i dette, kunne det nok ikke blive mere ironisk, at det præcist er mig som får tildelt dette.
Vinden blæser udenfor vinduet. En gren fra et bøgetræ slår let mod ruden. Hun ryster let på kroppen, prøver at ryste den forskræmte følelse væk. Den tiårige pige ligger forskræmt i sin seng. Sengen er varm og ubehagelig, dog føltes den som et sikkert sted.
Hun hører en gren knække på jorden udenfor hendes vindue. Hun ryster endnu en gang i hele kroppen. Hun gemmer hovedet under dynen, håber det er noget, hun forestillede sig.
Låsen fra fordøren bliver stille og roligt åbnet op. En lav knirken lyd kom fra døren, og hun hører fodtrin i gangen. Hendes værelse ligger ikke langt fra fordøren, kun et par meter.
Hun begynder at forestille sig de værste ting, der kan ske. Hun ved, at de er efter hende.
Hun udtænker straks en flugtvej. Den eneste vej væk er bagdøren. Hendes eget vindue er for tæt på fordøren, hvor de vil vente på hende. Fra hendes værelse er der en dør ud til badeværelset og derfra ud til bagdøren.
Hun lister ud af sin seng, gør sig sikker ikke at lave en lyd. Hver lille lyd kan betyde hendes død. Hendes barre fødder klæber sig langsomt over det kolde trægulv. Døren er lukket til badeværelset.
Hun tager langsomt omkring dørhåndtaget og drejer det. Det laver ingen larm, og hun får døren åbnet nemt. Hun lister igennem badeværelset og er nu ved bagdøren. Hun er ved at tage fat i dørhåndtaget, da hun hører skrig.
Hendes mor og fars skrig. Skrig så høje de kunne høres kilometer væk. Huset ligger i en skov langt væk fra alting, ingen vil kunne høre deres skrig. De er kommet ind til hendes forældre. Hun ved det allerede er for sent. Om lidt vil de være blevet bevidstløse, eller døde.
Normalt gør de ikke familierne til den fulgte noget, hvis man ikke trodser dem. Hun håbede hendes forældre ville klare sig, men hun kendte virkeligheden. Tårerne begynder at falde hurtigt, men hun tørrer dem hurtigt væk med hænderne.
Fodtrin kommer tættere på, og døren til hendes værelse bliver åbnet. Hun åbner døren hurtigt og løber. Hun løber hurtigt igennem skoven. Hendes barre ben og fødder river sig på grenene, men hun er ligeglad. Hun skal af sted og væk nu.
Skoven er mørk, og det er næsten umuligt at se. Hun hører fodtrin bagved sig. Deres lange ben er hurtigere end hendes barnlige tynde ben. Forud er der en stor træstamme.
Hun løber til højre, væk fra træstammen. Imens hun løber, river hun et stykke af sin natkjole af og lader den ligge på jorden. Nu løber hun til venstre imod træstammen.
Den er stor nok til, hun kan klemme sig ned ved siden af den.
Hun har lært vigtigheden ved overlevelse. For verden er uretfærdig, og de som ikke ved det, overlever ikke. I hvert fald ikke dem af hendes slags.
Hun kryber sammen og lukker øjnene. De kommer tættere på hende. Hendes eneste chance er, at de tror, hun er løbet til højre og kommer væk fra hende. Fodtrinene kommer tættere og tættere på. Pludselig stopper alt lyden, og hun kan kun høre sine egne hjerteslag slå med kilometer i timen.
Et par skridt imod hende, og en af dem står under en meter fra hende. Hun holder vejret, så de ikke kan høre et pib fra hende. Vinden suser i træerne og blæser hendes hår op. Hun griber fat i det, så de ikke ser det, men kommer til at lave en lyd. Skikkelsen over hende drejer sig hurtigt og tager fat omkring hendes hals. Han ryster hende og kaster hende ned imod jorden.
Hun stirrer ind i hans øjne, som låser sig omkring hendes. Øjnene er dybe og sorte, som natten. Han bærer en lang sort jakke, hat og solbriller, som skjuler alt identitet omkring ham.
"Du skal ikke være bange," hvisker han. De siger, at vi ikke skal være bange, men hvad hvis angsten overgår os, hvad gør vi så? "Vær skræmt," fortsatte han.
Hun er fanget. Fanget som en mus af en kat og uden chance for frigørelse. Hun tager sin sidste vejrtrækning og forholder sit ansigt stolt og stærkt.
Vi er nødt til at være stærke, ikke vise svaghed, for ellers knuser verden en. Vi ved alle, at verden slår, slår, når man er svagest. Det øjeblik man viser følelser, bringer det en ned. Vis ikke, at du kan føle, det er menneskets største svaghed. Du er nødt til at være iskold og hård for overlevelse. Hvis du kan føle, er du menneskelig. Er jeg menneskelig?
Han smiler selvtilfreds til sig selv og peger en pistol på hende.
Hun sender en sidste tanke til sine forældre, før alt bliver sort.
Forfatterbemærkninger
Forord til min kommende roman, men teksten her står alene, da den er individuel.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/07-2012 18:34 af Maja Bonde (Maja44) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 842 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.