0Scott Walker
Det 30. århundredes mand. · Stemmen, · og Montague Terrace (In Blue).... [...]
Digte
10 år siden
4Prince
Jeg skriver dette, · med en lilla pen. · Ordene falder, · som regndråbe... [...]
Digte
10 år siden
7Paul, gå væk!
Paul Auster · vækker mig. · Han siger · han vil · skrive den · færdig. · Men ... [...]
Digte
10 år siden
2Søn af engel
Jeg havde billetter til et show · det var en dåb. · Havde ikke lyst t... [...]
Digte
11 år siden
4Billedet ved siden af til venstre
Kig · men lad være med at se. · Rør · men lad være at føl. · Se · men lad v... [...]
Digte
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Martin Willer (f. 1979)
Jeg tænder en cigaret af mærket Virginia, og åbner øjnene efter den første røg er steget til himmels. Skuer ud over de arabiske toner, der danser op fra gaden under mig og solens stråler, der skærer sig igennem de sidste hvide skyer. Vender mig og får nu vinden blidt i ansigtet. Mit tøj, for pænt til dette støvede hustag, takker mig og flagrer en smule. Den tynde, sorte gabardine sidder tæt om min krop, i det smukkeste jakkesæt jeg nogensinde har ejet.
   Blodet på mine ømme knoer. En nat med mord. Rester af whisky der ligger dovent i min mundhule.
   Stikker smøgen i munden og går ned af en lille trappe i den sandgule bygning. Aftenvarmen erstattes med den kølige luft, der ekkoer fra de isnende sten.
   Den eneste lyd er mine hårde såler, der rammer de flade sten og jeg kommer ned på gadeplan. Slukker cigaretten. Tænder en ny. Kigger endnu engang på blodet. Jeg gnider mig på min kno og opdager nu, at blodet ikke er mit. Det må være en andens. Måske hendes? Jeg glemmer hendes ansigt og arkiverer det blandt de tusindvis af skygger, der danser i aftenhedens brise, når jeg lukker øjnene og koncentrerer mig om ikke at huske hendes dufte. Især mellem benene. Smagen af salte dadler mens jeg slikker hende.
   Stop! Jeg træder ud på gaden. I aften gør jeg det færdigt. Jeg har efterladt min sjæl på toppen af et bjerg. Har vandret 23 dage gennem en ørken. Har sovet under stjernerne. Har gjort mig ren og uplettet. Mine øjne er åbne som aldrig før og de bliver ikke lukket igen. Ikke før det er overstået.
   Jeg står foran hotellet. Om 8 minutter er jeg på vej ud gennem vinduet i præsidentsuiten. Om jeg overlever faldet afgøres af, om min træning har været god nok. Intet er nogensinde blevet opnået ved at sige det var umuligt. Men det har altid været det første skridt. Og det tager jeg nu.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 28/04-2013 18:17 af Martin Willer (Willer) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 327 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.