2En, to, tre, pust ud. (del 2)
Jeg følte mig som en illegal indvandre idet jeg overskred grænsen... [...]
Noveller
10 år siden
3En, to, tre, pust ud. (del 1)
Jeg holder vejret, en, to, tre pust ud. På den måde flyttede jeg ... [...]
Noveller
10 år siden
1Giv dog slip for katten!
Hun kaster med hårde ord, griner når han prøver at slå igen, imen... [...]
Kortprosa
10 år siden
3Så ubetydeligt
Ved du hvem jeg er? Hvad jeg er? Nej nok ikke, for jeg er fuldkom... [...]
Noveller
10 år siden
1I nat
Månelyset ramte hendes ansigt og gjorde hendes iriser så klare, a... [...]
Kortprosa
11 år siden
2Jeg giver ikke en skid for Darvin del 4
Tiden inden begravelsen gik godt, på trods af det sørgelige der v... [...]
Noveller
11 år siden
3Jeg giver ikke en skid for Darvin. Del 3
Det var også den tavshed der var i bilen næste dag, da vi kørte m... [...]
Noveller
11 år siden
1Jeg giver ikke en skid for Darvin del 2
Jeg slog aldrig Maria igen, selvom jeg havde lyst til det. Ikke f... [...]
Noveller
11 år siden
7Jeg giver ikke en skid for Darvin - Del 1
Okay, lad os få nogle ting på det rene. Jeg hedder Lee, eller tek... [...]
Noveller
11 år siden
3Jeg giver ikke en skid for Jesus! Del 2
Det var først da jeg vågnede næste morgen ved at solen brændte ge... [...]
Noveller
11 år siden
3Jeg giver ikke en skid for Jesus! Del 1
Solen skinnede på mig, men igen som så mange gange før havde jeg ... [...]
Noveller
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Corina Judith Plougfelt (f. 1988)
Hun kaster med hårde ord, griner når han prøver at slå igen, imens hun stille og roligt cirkler ind på sit bytte, for at give ham dødsstødet. Han er forsvarsløs når hun er sådan, for han elsker hende for højt, vil gøre for meget for hende. Han ved det, og hvad værre er, hun ved det. Det er derfor hun har et selvsikkert smil på læben, imens hendes øjne glimter farligt. Inden i hader hun sig selv for dette, men hun er rædselsslagen for hun kan ikke få vejret. Hun er langsomt ved at blive kvalt i det hjem de er ved at bygge sammen og hendes verbale udfald er hendes sidste dødskramper. Alle der kender hende kan se det, alle bortset fra ham. Han er blind fordi han elsker og derfor er han som et lille barn der holder krampagtigt fast om en lille kattekilling, som desperat river og flår for at komme fri. Men hun kommer ikke fri, ikke før han giver slip og det vil han ikke.Ikke før hun ligger kold og slap hen. Hun lader ham dræbe hende, for dybt inde i hende kan hun huske at der var engang en følelse for ham der var stærkere end noget andet. Følelser der fik hende til at længes efter ham. Men nu er det dødt og det kan ikke komme tilbage, lige meget, hvor meget de ønsker det. Usynlige tårer glider ned af hendes kinder, imens hun har et fint plastisk smil på læberne. Han vil ikke give op, selv når hun siger:" Vær sød at gøre det forbi." Selv når hun spytter med syre mod ham bliver han ved.

Og hun kan ikke selv stoppe det, for hun har ikke kræfter nok til at komme fri. Og selv hvis hun gjorde det, selv hvis hun kom fri, ville hun altid, som den herreløse kat hun er, komme tilbage til den åbne dør. Hvor varmen og trygheden strømmer ud fra. Døren må lukkes og låses, det ved hun. Hun ved så meget, men hun kan for alt i verden ikke regne ud, hvordan hun får ham til det, hvordan hun skubber ham ud over kanten. Hun har danset så længe på den kant, at hun har glemt hvordan man falder ned.

Hun raser, bider og river til der ikke er mere i hende, og hun er blot mere tom end da hun begyndte. Fortabt smider hun sig i sofaen ved siden af ham: "Du er stupid," kommer det kort fra hende, ikke ondt, ikke galt, men koldt og konstaterende. Han se vredt på hende, for han ved hvad hun mener. Han ved, at hun mener han er dum, fordi han valgte hende, fordi han ikke prøver at finde en anden. Men det er for svært at forholde sig til, da han ved der er noget sandt i hendes ord. Så han holder sig til det simple overfladiske budskab, og gør sig dermed endnu mere ignorant i hendes øjne: "Du skal ikke kalde mig dum." Kommer det hæst fra ham. Han bliver besvaret af et hånligt smil: "Det gjorde jeg nu heller ikke, men fint, så kalder vi det imbecil, debil, tomhjernet, ignorant, nedsat hjernekapacitet, langsom, bagud, har en lav IQ, mindre bemidlet, hvilket ord du vælger er underordnet for mig." Hun holder vejret, nu må det ske, nu bliver døren lukket. Men hendes håb falmer, idet hun ser hans blik, såret. Ud af til vil han nok se gal ud. For udefra kommende vil han se stolt og rank ud, som en helt i et eventyr. Men hun ser ham, hun ser hvor nedbudt han er imens han stadig kæmper for at holde fast på hende: "Hvorfor skal du være så ond?" Kommer det toneløst fra ham, kun hun kan høre gråden. Hun svarer ikke, ser bare væk i skam over det hun byder ham. Hvis han bare gav slip, hvis hun bare kunne få vejret: "Jeg vil jo give dig hele verden, jeg elsker dig." Hun se ned på gulvet, hvor hun ligger og gisper efter vejret. Hvis han bare kunne se hende: "Jeg elsker også dig." Kommer det dødt fra hende, som et gammelt kassettebånd: "Jeg elsker også dig. Jeg elsker også dig. Jeg elsker også dig." Det er de samme tomme ord der lyder om og om igen, men han finder tryghed i dem. Dog ikke nok til at røre hende, for han ved at katten river. Så de sidder der som to forstenede væsener, der engang var to forelskede mennesker.

Det er ham der bryder forstenings-forbandelsen først og kysser hende. Hun væmmes ved det, han stinker af sved. Hun brokker sig dog ikke, for hun ved det er sved der stammer fra angst. En angst hun har givet han, en angst for at miste hende. Og kysset puster mere luft i hende, ikke meget, ikke nok til at hun kan komme fri, eller gøre oprør mod det hele. Men lige nok til at hun kan overleve endnu en dag.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/09-2013 10:10 af Corina Judith Plougfelt (C.J.P) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 827 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.